Лукашенко: Морамо бити спремни на сваки развој догађаја у земљи

0

Лукашенко (Фото: РИА)

Председник Републике Белорусије Александар Лукашенко је истакао да ситуација не дозвољава нерад.

На састанку са особљем Националне академије наука, председник је напоменуо да не би волео рат, о чему многи говоре у последње време, али сматра да је потребно припремити се да развој догађаја може бити веома различит.

“Желим да ме разумете не само као председника, већ и као човека задуженог за оружане снаге. Ни ја, ни било који од наших генерала и војних вођа не би желели никакав “рат”, цитира Лукашенка ТАСС .

Према његовим речима, ови разговори узбуђују све и тренутна ситуација „ не дозвољава нерад“. Белоруски лидер је подсетио на догађаје који су претходили почетку Великог отаџбинског рата и позвао „да се грешке не понављају“.

“Схватите: не ради се о нама. Као и тада, и у Отаџбинском рату 1812. године, у Првом светском рату, Великом отаџбинском рату. Грубо речено, ми никоме нисмо потребни. Знате шта им треба”, нагласио је шеф Белорусије.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Раније је политичар рекао да је спреман да пошаље контингент белоруске војске на границу са Украјином због активирања Оружаних снага Украјине на јужним границама земље. Према његовим речима, јачање белоруске границе је неопходна реакција.

В.Т./Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *