Милановић за Додика а против Републике Српске

0
ким

Зоран Милановић. (Фото: Јутјуб)

Председник Републике Хрватске Зоран Милановић изјавио је данас да је свако ко у Већу ЕУ гласа за то да се Милораду Додику наметну санкције за њега издајник.

Милановић је казао да у БиХ од Додика има пуно горих.

„Један од могућих саговорника је Бакир Изетбеговић, он купује комаде платна и чека да прође што више времена да би се Хрвати изморили. Поткрада их и лаже им све време. РС је корпус сепаратум унутар БиХ“, казао је Милановић, преноси Клиџ.ба.

“На последњим изборима је неколико изборних места отето и то су људи који ће гласати како им Изетбеговић каже. Буде ли их шест, готово је, Хрвати више неће моћи повући ручну док им отимају права. Домови народа у Федерацији Бошњака, Срба, који су одавно нестали, и Хрвата који деле политички фактор с Бошњацима. Хрвати не могу изаћи из те брачне заједнице, али могу позвати редарство”, додао је.

Осим тога, Милановић је казао да није ни Милорад Додик, као ни Владимир Путин, етнонационалист, те је додао да су то људи који шире етничку мржњу. Додао је да је против санкција Додику.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Ма пустите санкције, ако неко из Хрватске у Већу ЕУ буде гласао за те санкције, за мене је издајник. А онда ћу на седнице ићи ја па нико неће моћи гласати за санкције”, рекао је и поновио да треба саговорнике за решавање питања о БиХ.

С друге стране, истакао је да је прослава дана РС-а најгори могући изабрани датум, након којег су уследили грозни злочини и да славити то као “свето зачеће” једне парадржаве није политички паметно.

Прочитајте још:  Орбан: Некада смо мислили да је ЕУ наша будућност, али данас знамо да смо ми будућност Европе (Видео)

“РС је требала бити војно уништена”, казао је Милановић.

Нова.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *