Њујоршки судија укинуо одлуку о обавезном ношењу маски

0

(EPA-EFE/SARAH YENESEL)

Судија Врховног суда државе Њујорк Томас Радемакер укинуо је одлуку о обавезном ношењу маски и рекао да је гувернерка те државе прекорачила овлашћења у наметању правила које је требало да усвоји законодавно тело.

Гувернерка Њујорка Кети Хочул реаговала је на ову пресуду суда и саопштила да ће искористити сваку опцију којом располаже како би се одлука суда одмах поништила, преноси Танјуг.

„Снажно се противимо овој пресуди и користићемо сваку опцију да ово одмах поништимо. Моја одговорност као гувернера је да заштитим грађане Њујорка током кризе јавног здравља, а ове мере помажу у спречавању ширења коронавируса и спашавању живота”, додала је Хочул.

Радемакер је навео да његова пресуда ни на који начин нема за циљ да доведе у питање ефикасност и потребу ношења маске као средства у борби против коронавируса, али да је „доношење било каквих закона у том циљу поверено искључиво државном законодавству”.

Гувернерка Хочул је прогласила ванредно стање убрзо након што је Светска здравствена организација 26. новембра саопштила да омикрон сој коронавируса изазива забринутост. У то време, седмодневни просек нових дневних случајева у држави Њујорк био је око 6.400, а тај број је брзо растао све док је 10. јануара достигао максимум од 73.815 случајева коронавируса.

Политика

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *