САМО БЕСНА КОЛИЦА Шта возају челни људи СНС по Србији

0
СНС

СНС

Шта возају челни људи општина по Србији= До скора традиционалне „аудије“ већина локалних саомоуправа је заменило „шкодиним моделима, углавном „октавиа“ или „суперб“. Одскаче једино Крагујевац чијем је градоначелнику Николи Дашићу на располагању „хонда ЦРВ“, а у градском возном парку има и „хонду аццорд“.

КРАГУЈЕВАЦ: Преферира се „хонда“

У возном парку Градске управе се налазе 24 путничка возила.

Honda CRV se voza u Kragujevcu

За потребе градоначелника опредељено је возило марке „хонда ЦРВ“, произведена 2012 године. На тржишту „половњака“ овају аутомобил вреди у различитим варијантама око 35.000 евра.

За превоз других изабраних и постављених лица, опредељена су возила марке „БМВ„ 2007. годиште, „хонда акорд“ 2007 годиште, „хонда „акорд“ 2010 годиште и „цитроен“ 2014 годиште.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Остала возила служе за потребе Градских управа, комунална инспекција, комунална полиција, протокол, инвестиције, комунални послови…

U Novom Pazaru dominira Škoda superb

НОВИ ПАЗАР: Доминирају „шкоде“

У возном парку градске управе у Новом Пазару има 11 возила. Према подацима, који су Данасу, достављени из Кабинета градоначелника Новог Пазара, највише се користе модели марке „шкода“. Те марке је седам од 11 аутомобила.

Возила која користе функционери и други запослени у управи града „стари су од једне до 16 година.

Најмлађе лимузине су две „шкоде“, произведене и купљене прошле године. Аутомобилом „шкода кодиаq” вози се новопазарски градоначелник. Цена овог половног аутомобила се креће око 43.000 евра.

Automobilom „škoda kodiaq” vozi se novopazarski gradonačelnik

Друга је “шкода октавија”, коју користе остали запослени у градској управи, вреди на тржишту половних аутомобила 28.000 евра.

Године 2018. произведено је возило “в каравела”, а 2016. “шкода октавиа”.

Највише аутомобиле за потребе запослених у градској управи набављено је 2014. године. Тада су купљена четири возила и сва су биле марке “шкода” . Три “шкоде фабиа” и једна “шкода суперб”.

Прочитајте још:  Куртијеви тајни фондови за финансирање терора

“Ивек бус” је произведен 2013. и од тада је део возног парка управе града. Аутомобил “опел антара” произведен је 2007.године.

Најстарија је “вв џета” произведена 2006.године

СУБОТИЦА: „Суперб“ плаћен 32.392 евра

Из Секретаријата за општу управу и заједничке послове Градске управе Суботица наводи се за Данас да Град Суботица, Градска управа тренутно у употреби има 44 возила, укључујући и „шкоду суперб“ коју користи градоначелник.

Из Секретаријата за општу управу и заједничке послове наводе да је набавна цена возила 2017. године, које користи градоначелник Суботице Стеван Бакић, била 32.392 евра са ПДВ-ом, а аутомобил је 2017. годиште.

Za Vučevića Golf 7

НОВИ САД: За Вучевића „голф 7“ и „суперб“

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић у случају потребе за службеним возилом на располагању има „голф 7“ из 2013. године (10.000 – 12.000евра) и „шкоду суперб“ из 2009. године (, наводи се у одговору из Градске куће.

Цена „голфа 7“, креће се између 17.000 и 25.000 евра, док „суперб“, према подацима са званичног сајта тог бренда је скоро 27.000 евра.

Из градске управе су нам доставили и податак да су сва службена возила стара у просеку око 12 година, осим једне „шкоде сцала“ и „шкоде фабиа“, које су набављене 2019. године. Нова „шкода сцала“ кошта 15.756 евра, док је за модел „фабиа“ потребно издвојити 13.992 евра.

Изузев градоначелника, и чланови Градског већа који су запослени у градским управама у службене сврхе користе аутомобиле Службе за заједничке послове, којој организационо припада свих 108 службених возила у Новом Саду.

Од тог броја, самој служби је на располагању 37 возила, док 10 возила користи Комунална милиција, 26 Градска управа за инспекцијске послове, 7 возила Градска управа за имовину и имовинско правне послове и 28 Градска управа за градско грађевинско земљиште и инвестиције.

Прочитајте још:  Чеди криви Руси што му син није уписао Хардвард

НИШ: Сотировска слупала службени аутомобил

Редакција Данаса није успела да дође до података који су све службени аутомобили на располагању градоначелници Ниша Драгани Сотировски јер је она одбила да нам пружи одговор, упутивши нас на њену прес службу.

Пошто смо ми већ пре десетак дана послали питања њеној служби, као и Управи за имовину, у СМС поруци смо јој то рекли, али ни после тога нисмо добили никакав одговор.

Оно што се поуздано зна да је Сотировски прошлог лета могла да вози службену “ шкоду суперб”, са којом се имала саобраћајну несрећу 8. јула прошле године на путу Ниш-Алексинац.

Та несрећа би остала иза кулиса, да је није обелоданила нишка опозиција.

После написа у медијима из кабинета градоначелнице су навели да је Сотировски управљала“шкодом“ регистарских ознака НИ 205 РР.

“ Тим возилом располажу градоначелница и возач, радник Кабинета, а у зависности од ситуације, врсте и времена догађаја, возилом управљају један или други поменути запослени. Тог дана тај ауто је као учесник у саобраћају око 11 часова учествовао у ланчаном судару. Службеним возилом управљала је градоначелница која је тога дана ишла на дводневни скуп у организацији СКГО, као копредседавајућа Заједничког консултативног одбора Комитета региона Европске уније и Републике Србије”, саопштио је тада кабинет.

Они су напоменули да је аутомобил каско осигуран, као и да је увиђај урадила Саобраћајна полиција ПУ Ниш.

Међутим, из Нишке полиције никад нису хтели да саопште било шта поводом ове саобраћајне несреће, као и околностима под којима се догодила.

Нишка опозиција предвођена Странком слободе и правде, тада је оптужила градоначелницу Ниша да је “ покушала да сакрије да је слупала службени ауто”. Тада су навели да је штета на службеним колима око 400.000 динара.

Прочитајте још:  Цвркут дана – tweet of the day: Клифтон @Vladan_KV

Директно.рс/Данас

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *