ДНР: Донбасу потребно оружје за борбу против украјинских дронова

0

CC BY 4.0 / armyinform.com.ua /

Донбасу су потребна високотехнолошка средства за борбу против јуришних беспилотних летелица „Баjрактар ​​ТБ-2“ турске производње, изјавио је лидер Доњецке Народне Републике (ДНР) Денис Пушилин.

„Наша војска ради неопходан посао како би се тачно одредило које оружје недостаје, али пре свега брине нас високотехнолошко оружје, укључујући ‘Бајрактаре’, са којима, с једне стране, схватамо шта треба да се ради, али са друге стране, постоје одређене тачке рањивости које бисмо желели да затворимо“, рекао је Пушилин за телевизију „Русија 1“ одговарајући на питање водитеља.

Пушилин је додао да сматра да је Украјина спремна за офанзиву на Донбас.

„Све зависи од политичке одлуке. Чињеница је да је у Украјини данас све спремно за офанзивна дејства. Да ли ће искористити ову прилику, то вам нико неће рећи“, истакао је Пушилин.

Шеф фракције Јединствене Русије у Државној думи Владимир Васиљев изјавио је раније да је та партија поднела иницијативу државном руководству да почне испоруке оружја самопроглашеним републикама на југоистоку Украјине.

Спутњик

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *