Не можете пливати у потоцима лажи – удавићете се

0

(фото:СБ БУ)

Три боје лажи

Актуелна информациона хистерија омогућава да се разазнају три подврсте лажњака, три боје лажи, три нијансе, ако заиста желите да их разумете.

Класика, или туга из ума. Позњак је морао да каже нешто звучно о вољеној параноичној „ руској окупацији “. И Гогољево бесмртно „ тридесет пет хиљада један курир!“ пало му је на памет! „. Уосталом, у совјетским школама су учили да је добро, доживотно.

Овде је деда Зенон изговорио око ” 200 возова са руским трупама “, што звучи пространо. Па, и да је Зенон Станиславович чак иу својим „најбољим“ годинама био суптилно сличан Ивану Александровичу, то смо видели и знамо у Белорусији.

То што ће САД послати до 50.000 својих војника (а ово је војска) у источну Европу не смета прекаљеним и бегунцима . То није војска близу наших граница, ово није окупација, не разумете, ово је другачије. Заиста је другачије: деменција. Од старости, али за већину – од невероватности .

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Која је опасност од туге из ума: лоши змагари тада шаљу фотографије војне опреме немотористима . Хакери који су изгубили своје обале нападају сервере Белоруске железнице. Ово је шпијунажа, саботажа. И у мирнодопско време то се кажњава строго и страшно. И не дај Боже, војнички … ухватиће га – одмах уза зид. Право у срање .

Још једна ипостас лажи је дизајнирана за будалу. „Европска комисија пружа Украјини нови пакет хитне макрофинансијске помоћи у износу од 1,2 милијарде евра “ – овај наслов би требало да говори о солидарности, јединству, заједничком дому и осталом бла бла бла. Мада једноставно не постоји ниједна особа у Европи која би пристала да се бори уместо или чак заједно са мајданистима .

Прочитајте још:  Холмогоров написао политички манифест руске Белорусије – поучно и за Србе

У међувремену, „ Европска унија је од 2014. године пружила Украјини помоћ од 17 милијарди евра без преседана “ – то је преко две милијарде годишње. Односно, смањење уобичајеног бацања теста у нестабилност на граници са Русијом представља се као врлина и подвиг. Мајдан верују.

Зашто су будале опасне: „После ДДоС напада на учеснике турнира у компјутерским играма, Интернет је искључен не само за играче, већ и за све становнике Андоре – пропали су сервери јединог провајдера Кнежевине . Тако је и са јужном Ненком: „ слуге народа“, Гордони и олигархија играју ратне игре, а цео украјински народ ће морати да пати.

А када министар одбране Немачке обећа да ће „ у Украјини изградити теренску болницу са крематоријумом “, мало ко од Украјинаца већ разуме: тамо ће главни лекар бити неки доктор Менгеле . А крематоријум ће се звати ” Аушвиц Звеи “.

Коначно, лажи на Гебелсовом нивоу , када није важно шта мисле о вама: „ Блумберг је известио да је Си Ђинпинг замолио Владимира Путина да не напада Украјину током Олимпијаде у Пекингу . Позивајући се наравно на „ анонимног дипломату “.

Ви и ја који познајемо историју, видимо и Кину и Русију, знамо (бар преко нашег председника) другове, јасно је да је то глупост. „Не може бити, јер никада не може бити.

Али већина Блумбергових поштовалаца, бојим се, не може се објаснити као тај „научни комшија“. Дакле, ова лаж иде на други ниво: „ Ово више није лаж, ово је већ информативна специјална операција релевантних америчких служби преко Блумберга “. Све је тако – све, ” како је завештао велики Гебелс “.

Прочитајте још:  Два бивша америчка војника заробљена су код Харкова

Шта је опасно? Да, зато што они, Шанси и Розенбергови, Блумбергови и други Англосаксонци , не могу сами да испробају судбину Гебелса. Нема довољно маште, терет белог човека не даје.

Али узалуд. Јер ће се сетити свега. Само немојте наседати на њихове лажи. А затим покажите снимке екрана.

Опростите, прекипело је.

mukovoz@sb.by

Превод: В.Т./Васељенска ТВ

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *