У Холандији је 2020. била рекордна година по броју еутаназија

0

У 2020. години у Холандији је забележено више еутаназије него у свим претходним временима од њене легализације од 2002. године, наводи ЦНА Дојч .

Број еутаназија је био 6938, дакле у просеку 19 еутаназија дневно . У односу на 2015. годину, то значи повећање од више од 25 одсто.

Према садашњем извештају, иако је удео оболелих од рака и даље највећи (65%), он опада у поређењу са другим дијагнозама еутаназије, од којих су неке нове, као што су акумулација сенилних тегоба (235 случајева) или деменција ( 170 случајева).

Ако лекари опште праксе не одобравају еутаназију, упадају приватни пружаоци услуга. На пример, 2020. године, 77 процената еутаназије ментално оболелих пацијената широм земље спроведено је у приватном центру за вештачење еутаназије (ЕЕ), као и око половине свих случајева еутаназије мотивисаних деменцијом. Случајеви еутаназије због менталних болести су прилично чести.

Васељенска/3 РИМ

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *