ЗАКУВАВА СЕ НА ГРАНИЦИ СА СРБИЈОМ Суседи спремни да повећају присуство НАТО војника

0

Председник Румуније Клаус Јоханис рекао је да та земља преговара са Сједињеним Државама и Француском о повећању броја њихових војника у тој балканској земљи, као и да је спремна за веће војно присуство НАТО-а.

Клаус Јоханис је рекао да је више пута рекао да је Румунија спремна да дочека додатне савезничке снаге на својој територији.

“Након најава Француске и САД, у контакту смо са та два савезника, како бисмо установили конкретне модалитете за повећање њиховог војног присуства”, рекао је Јоханис.

У америчком министарству одбране су претходно рекли да је 8.500 војника у стању приправности и да чекају да буду распоређени на источном крилу НАТО-а, у случају да Русија нападне Украјину.

И Француска се понудила да пошаље додатне војнике, ако буде неопходно.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Стање на истоку Европе је напето. Кијев, Вашингтон и НАТО свакодневно поручују да је могућа инвазија Русије на Украјину, с обзиром на нагомилавање руских војника на граници са Украјином, Москви поручују да би цена тога била превисока.

Кремљ тражи безбедносне гаранције којима би удаљила НАТО од својих граница. У разговору са Вашингтоном изнети су максималистички захтеви, између осталог, траже и повлачење страних војника, оружја и опреме из Бугарске и Румуније.

Ало/РТС

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *