Америчке Федералне резерве издају дигиталну валуту

0

(фото:Борба за веру)

Средишњи банкарски систем САД-а, систем Федералне резерве, објавиле су, након месеци кашњења, у четвртак 21.01.2022. године извештај о прегледу потенцијала стварања дигиталне валуте средишње банке.

Иначе, супротно прихваћеном мишљењу, ФЕД је приватна фабрика чији власници су чланови породице Ротшилд и Рокефелер, Натан Варбург, изданак немачко-америчке породице Варбург која стоји иза покретања савременог банкарског система у САД-у од 1912., вечна „сива еминенција“ свих председничких адмистрација Паул Волкер којег се сматра креатором свих економских глобалних креањи, Лавренс Сумер који је осим професорског посла на Харварду био и саветник с прилично интригантним ЦВ-ом, а након што је помогао у пропасти америчке економије добио је посао у Белој кући код Барака Обаме. Ту су још и Лоyд Бланкфеин , Алан Греенспан и Бен Шалом Бернанке – који не само да „ведре и облаче“ глобалним финансијама већ стоје и иза рада бројних трустова мозгова за друштвени инжењеринг.

„Увођење дигиталне валуте представљало би врло значајну иновацију у америчком новчарском систему. Овај документ први је корак у јавној расправи између Федералних резерви и дионичара о ЦБДЦ-у“, наводе аутори извештаја.

Многи у индустрији позвали су на стварање америчког ЦБДЦ-а, рекавши да би он могао заменити стабилне крипто-валуте везане уз долар и помоћи у повезивању фиат и крипто трансакција. Кина је створила свој властити ЦБДЦ, дигитални Yуан или е-ЦНY, а неки проматрачи сугеришу да САД треба свој властити како би остао конкурентан и задржао доминантну улогу долара у светском финансијском систему.

Према свему судећи, само је питање времена када ће САД, а затим и ЕУ прећи на следећу фазу Великог ресета у циљу успоставе Новог светског поретка. Биће занимљиво пратити како ће се развијати прича око хрватског увођења фиат верзије евра и хоћемо ли га уопште и дочекати.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Пентагон забринут: Расте број фанатика и неонациста у америчкој војсци

Васељенска/Борба за веру/Провјери.хр

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *