Kрај за брњице и ковид аусвајс у Енглеској

0

Pixabay

Маске за лице и ковид пропуснице више нису законска обавеза у Енглеској, након што је лабављење ковид правила данас ступило на снагу.

За такав развој ситуације су, према речима британског министра здравља Сајида Џавида, заслужне успешна кампања вакцинације и боље разумевање процеса лечења ковида, преноси ББЦ.

Званични портпарол премијера је изјавио да ће ношење маске сада бити „ствар личне процене“.

Ипак, неке продавнице поручују да ће наставити да траже од људи да их носе, а железнички оператери су такође саопштили да од путника очекују да носе маске.

Сви, међутим, поручују да ће охрабривати грађане на ношење маски, али да их неће приморавати да се повинују томе, преноси Танјуг.
Градоначелник Лондона Садик Kан је изјавио да ће маске остати обавезне на услугама лондонског јавног превоза, позивајући људе да „учине праву ствар“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Укинуте су и неке друге мере које су раније предузете да би се ухватило у коштац са ширењем омикрон соја, укључујући упутства за рад од куће и савети о ношењу маски у учионицама средњих школа.

Британска влада је од данас уклонила и смернице о употреби маски за лице у заједничким просторијама образовних установа.

Чини се да последњих дана број ковид случајева у Уједињеном Kраљевству стагнира, а најновији подаци говоре да је у последња 24 сата регистровано 102.292 случаја, што је и даље висок број инфекција.

Још око 346 људи умрло је у Великој Британији у року од 28 дана од позитивног теста.

Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *