ДНР: Кијев се спрема да у Донбас пребаци нове јединице које су обучили британски инструктори

0

Sputnik / Сергей Аверин

Кијев спрема пребацивање нових јединица у Донбас које су обучили британски инструктори, изјавио је лидер Доњецке Народне Републике Денис Пушилин.

„Припремају се нове бригаде, једна од њих је падобранско-десантна коју су обучили британски инструктори у рејону Центра за обуку у Лавову, затим планинско-јуришна бригада и механизована бригада“, рекао је он за телевизију „Русија 24“.

Према његовим речима, све ове јединице би требало да се нађу у Донбасу недалеко од контакт линије.

Раније су се представници странке „Јединствена Русија“ у Државној думи обратили руководству земље са молбом да Русија помогне ДНР и ЛНР испорукама одређених врста наоружања ради повећања њихове одбрамбене способности пред могућом агресијом.

Лидер фракције Владимир Васиљев је изјавио да Москва не може да препусти Русе који живе у тим републикама самовољи кијевског режима у условима агресије коју припремају украјинске власти.

Портпарол Кремља је истакао да је руски председник Владимир Путин добро упознат са апелима руских посланика да се помогне самопроглашеним ДНР и ЛНР испоруком оружја и додао да такви предлози показују да „грађани Русије и парламентарци не могу бити равнодушни према судбини становника Донбаса“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *