“МАМА, ДА ЛИ ЋУ СЕ УГУШИТИ ОД ВОДЕ?” Сандра (16) је у болници 2 месеца, а Тиршова упорно ОДБИЈА да се ОГЛАСИ

0

(фото:Принтскрин/Инстаграм)

Сандра Ђурић (16) је девојчица која своје детињство проводи у болници и то већ пуних 14 година. Њено стање драстично се погоршало пре две године када је добила и први епилептични напад, од тада до данас њено стање је све лошије.

<p>Silvija je sve nade polagala u rezultate genetike, koji je trebalo da pokažu od čega ona zaista boluje</p>

Како каже мајка Силвија, која је Сандрина највећа подршка и помоћ у сваком тренутку, Сандрин организам пуни се водом, а да ситуација буде још тежа резултат на корона вирус је позитиван.

“Неколико пута је рађена биопсија коже, свако мало је “сецкају”, а резултата нема ни на видику. Урађена је и анализа генетике, и после неколико месеци резултати су коначно стигли, али нису добри. Морају на додатне анализе у Немачку јер се Сандрини симптоми не поклапају за резултатима генетике. Очајна сам, не знам како да помогнем свом детету, а свакодневно је гледам како се бори са неподношљивим боловима и губитном даха.”

Силвија је све наде полагала у резултате генетике, који је требало да покажу од чега она заиста болује.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Можда је лоше што кажем ово јер родитељ никада не може бити уморан када је дете у питању, али ја јесам. Немам коме даље се обратим, све сам наде полагала у резултате генетике. Само се вртимо у круг, предлажу ми наставак биолошке терапије, нисам стручна, али довољно је да погледам Сандру, терапија коју сад узима не даје резултате, чак ни ако бисмо гледали на дуже стазе јер је стање из дана у дан све горе.”

Силвија за поједине докторе у Тиршовој нема речи хвале, неке промене десиле су се тек након што је пријавила случај инспекцији рада.

Прочитајте још:  Зашто Англосаксонци изумиру?

“Пре пар ноћи умало се угушила од воде која је надошла у организму, све је сврби, боли и пече. Нико од доктора није дошао ни да је погледа, а камоли да јој укључе терапију. Некад имам осећај да им је свеједно и да само чекају дан када ће је пребацити на клинике за лечење одраслих. Сваки дан ми се своди само на молитве да ми она остане жива, језиво је ово што се дешава,” каже Силвија.

Питали смо Силвију како изгледа Сандрин дан у болници и шта ће даље бити.

Јутро превише болова по целом телу, јутарња укоченост, малаксалост, надутост, оток због воде, дан проведен у бодењу и налажењу вене јер је препуна ожиљака од убода нема места више где да се убоде на кисеонику када заспи сетурација пада до педесет најмања .Мучење, испитивања, узалудна снимања И ништа не налазе .Слушање доктора да будемо стрпљиви. Након добијања ласекса венски , скоро сваког дана заједно пратимо колико је течности избацила. Најтеже ми пада њено питање дрхтавим гласом “мама да ли ћу се угушити од воде”. Увече је стигну јаки болови, не знају где се налази вода, претпостављају да је у мишићним ткивима, ни за то нису сигурни. Ноћ проведем мерећи јој сетурацију, стављајући је на кисеоник. И сада је на кисеонику јер спава .У спавању јој више спада сетурација и гуши је вода која надолази стално, а узрок не знају, одговара Силвија.

Сандра на је почетку свог живота, а сваког дана сусреће се са новим проблемима који јој додатно нарушавају здравље.

На све муке од јуче је почео и зуб да је боли. Не можемо ићи код зубара јер цекамо резултат ПЦР теста. Ми из болнице нисмо изашле, осим на биопсију коже. Стигли су и резултати биопсије, сада чекам докторку која је на испиту да дође И каже ми резултате. Све је само чекаје, неизвесност и стрепња.

Прочитајте још:  Хемикалије из воде из воде узрокују хиљаде смртних случајева од рака широм Европе, а ЕУ не чини ништа!

И за даљу терапију докторка која је води каже не сме да да терапију која наводно није призната од стране Фонда, додаје Силвија.

Еспресо портал контактирао је Тиршову, једини одговор који смо добили јесте да се они поводом овог случаја неће оглашавати.

Подсетимо, Сандра и Силвија живе као подстанари у Смеревској Паланци, од примања имају само социјалну помоћ, а Сандрин отац не учествује у лечењу и одгајању своје ћерке.

Такође, годинама су биле физички малтретиране од стране чланова породице све док Силвија није одлучила да оде и Сандри пружи топао загрљај, много љубави и живот у ком насиље не постоји.

За сада, Сандри и њеној мами у овој борби можете помоћи уплатом на ове жиро рачуне:

200-125222501-36 динарски рачун у Поштанској штедионици

325-9340600187195-22 девизни рачун у Војвођанској банци

Висока је око метар, а овако је изгледала пре него што је болест постала прогресивнија.

Еспресо.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *