Митрополит Јекатеринбуршки Евгениј: Од QR – кодова праве квазирелигију

0
кр код

кр код(фото:РИА НОВОСТИ)

Поглавар Јекатеринбуршке митрополије Руске Православне Цркве сматра да је увођење QR-кодова поделило друштво.

Митрополит јекатеринбуршки и верхотурски Евгениј је изразио мишљење да се QR- кодови претварају у још једну квази-религију. Истовремено, „кодни систем“, по његовом мишљењу, може остати и након превазилажења пандемије.

„Ја нисам научник. Ја сам монах и епископ Цркве Христове. И као пастир, дужан сам да кажем своју реч. Речено нам је да је противљење вакцинацији попримило карактер окултног. Али, на исти начин, употреба QR-кодова је заснована на потпуно верским, а не научним постулатима“, написао је владика на свом „Телеграм“ каналу.

По мишљењу епископа Евгенија, за хришћанина само вечне истине Божанственог Откровења поседују неоспорност, неприкосновеност и непроменљивост. Оне се прихватају са вером, без обзира да ли је могуће експериментално доказати да је љубав боља од мржње, оданост од издаје, а саосећање од равнодушности.

„Наука је увек у потрази. Расте са новим теоријама. За све је потребан доказ или побијање – изузев ретких аксиома, које, иначе, такође треба поткрепити, а на њих се примењују строги научни критеријуми. А нова открића понекад радикално мењају претходне концепте. Тамо где престају трагања и сумње, престаје и сама наука“, уверен је поглавар Јекатеринбуршке митрополије Руске Православне Цркве.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Владика скреће пажњу верницима на чињеницу да се они који сумњају данас обично називају неписменим. Шали се да су сада сви постали виролози и окривљују противнике за све невоље човечанства, а то неће довести до ничега осим непријатељства и поделе друштва.

„Увођење QR- кодова је заиста поделило друштво по први пут од грађанског рата“, сматра митрополит Евгениј, али је најтрагичније, по његовом мишљењу, то што ће систем QR кодова можда остати и након превазилажења пандемије да би се одржале друштвене поделе.

Прочитајте још:  Чешка се супротставља НАТО-у, САД и Украјини

„QR-код код значи да је његов власник вакцинисан? Не. И не дају све вакцине право да се он добије. Да ли власник кода није опасан или је заштићен? Не, вакцинисани људи могу да се разболе и преносе вирус. Има ли антитела? Не. И поводом антитела научници се и даље споре. Како нас онда QR-код штити од пандемије? Где можете пронаћи ове податке? Који је научни, проверљиви доказ, заједнички свим власницима QR- кода, постављен у темељ система? – пита митрополит Евгениј. „Нисам против вакцина или техничких иновација. Вакцине могу бити животворне, а кодови безбедни. Ја сам против тога да су ове појаве обуку у верску одећу.“

Борба за веру

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *