Регионалног директора СЗО оптужују за малтретирање особља

0
лекова, сзо

Светска здравствена организација (СЗО) саопштила је да испитује оптужбе да је регионални директор те организације у Азији малтретирао особље, користио расистички језик и одавао Јапану осетљиве податке о вакцинама.

СЗО је у саопштењу достављеном Ројтесу навела да је “упозната са оптужбама и да предузима све одговарајуће кораке да настави рад на том питању”.

Саопштење СЗО је уследило након извештаја агенције АП у којем се помиње интерна жалба коју је “забринуто особље СЗО” доставило вишем руководству, а у којој су изнете оптужбе на рачун Такешија Касаија, регионалног директора СЗО задуженог за регион Западног Пацифика.

Претходно је Касаи, чије је седиште у Манили, признао да је “строг према запосленима”, али је одбацио оптужбе за расизам и дељење поверљивих информација са Јапаном.

У извештају АП се наводи да је Касаијев ауторитарни стил довео до одласка више од 55 кључних службеника у последњих годину и по и да већина њих није замењена.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Касаи је оптужен за давање “расистичких и погрдних примедби особљу одређених националности“ и за стварање “токсичне атмосфере“ са “културом системског малтретирања и исмевања јавности“.

Танјуг

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *