Шах-мат: Ништа од рата, НАТО одустао

0

НАТО не планира да пошаље борбене трупе у Украјину, изјавио је први човек Алијансе Јенс Столтенберг. Практично, то значи да је Запад у свом сукобу с Русијом спустио лопту, баш као што је то неколико сати раније учинила и званична Москва.

Столтенберг је признао да у Алијанси постоји несагласица око интервенције у Украјини, која је узбунила пола света.

„Ми не знамо које су тачно намере Русије према Украјини да бисмо доносили исхитрене одлуке о таквом питању“, рекао је Столтенберг и додао да ће сваки следећи потез и одлука НАТО-а зависити од развоја догађаја.

„Нема гаранција какве су намере Русије, а можда нису ни донели коначну одлуку. Тако да, из НАТО перспективе, спремни смо да се ангажујемо у дипломатским напорима, али смо исто тако спремни и да одговоримо Русији уколико дође до војне конфронтације у Украјини. Спремни смо за обе опције“, истакао је Столтенберг.

Навео је и да Русија размешта хиљаде војника у стању борбене готовости, као и авионе и системе С-400 у Белорусију, пренео је Ројтерс. Столтенберг се посредством интернета обратио јавности из Брисела на скупу једног аналитичког центра из Вашингтона.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Он је такође казао да НАТО никада неће јавно саопштити шта би био окидач за активирање снага Алијансе за брзо реаговање.

Б 92

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *