Лукашенко: Белорусија је под притиском, између осталог, због свог посебног пута у превазилажењу пандемије

0
лукашенко

Лукашенко (Фото: president.gov.by)

Белорусија је под притиском, између осталог, због свог посебног начина у превазилажењу пандемије. То је изјавио председник Белорусије Александар Лукашенко током јучерашњег обраћања белоруском народу и Народној скупштини, сазнаје БелТА.

„Ситуације са потпуним затварањима и ковид границама показују дубину подела између западних елита и народа. Научили смо да живимо са пандемијом без хитних корака. Од првих дана смо били у стању да се прилагодимо новим условима и пронађемо иновативне решења овог проблема у најкраћем могућем року без хистерије и буке“, истакао је белоруски лидер.

Болест је у нашим главама, сигуран је Александар Лукашенко: „Данас се Запад и Русија не стиде: понављају од речи до речи оно што сам рекао пре две године. Шта је потребно за превазилажење КОВИД-а? Прво, не треба да буде панике, и друго – вакцина.Сви су нас критиковали због овога,али данас цео свет иде белоруским путем.И не могу нам опростити што су данас и сами принуђени да понављају овај пут признајући тако да смо били у правбу..Али какав цинизам:увођење у борби против вируса белоруско искуство наставља да врши притисак на нас за овај посебан начин лечења. То је један од разлога притиска на нас.“

Председник је уверен да наш одговор на пандемију корона вируса јасно показује да не само да можемо достојанствено да превазиђемо тешкоће, већ и да дамо нови тон у превазилажењу глобалних проблема. “Ово је потврда суверене политике Белорусије. Увек смо сами доносили одлуке, одређивали путеве развоја. И увек ћемо то чинити, на основу наших уверења и вредности”, рекао је он.

Прочитајте још:  Први светски милијардер Џон Рокфелер `отац` је модерне медицине и убица природних лекова

В.Т./Васељенска/Белта

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *