Недостатак вере у Цркву због страха од смрти може да привуче саму смрт

0
цркве, црква

(фото:Пиксабеј)

„Изгледа да је недостатак вере неких јерарха довео до тога да се сам тај недостатак вере и испуни. Ово очигледно потврђује да су тобожње „безбедносне“ мере у вези са причешћем заиста хула на Духа Светога, како су неки свети старци сугерисали пре много година. . .“

Већ скоро две године неки избегавају црквене службе из страха да ће се разболети. Међутим, према православној вери, такав страх указује на недостатак вере. Дана 1. маја 2018. године, митрополит Денверски Исаија, (грчка архиепископија Америке), издао је енциклику у вези са парохијанима који „настоје да им свештеник не даје Тело Христово већ само Његову Крв“ након што су им лекари саветовали да се не причешћују хлебом јер ће им нашкодити“. Као одговор на ово питање, он пише: Ако у нашим парохијама има православних хришћана који верују да су, након што Свети Дух освети Хлеб и Вино за време Литургије, дарови и даље хлеб и вино, никада више не треба да примају Божанско Тело и Крв, док не поверују да је света тајна Самог Господа нашег Његово духовно присуство, односно и Тело и Крв Његова.Након што је цитирао упозорење Светог Павла да се причешћује „на недостојан начин“, цитирајући једанаесту главу Прве посланице Светог Павла Коринћанима, митрополит Исаија наставља: „У вези са овим снажним речима Светог Павла, да ли има парохијана који су болесни, можда зато што се нису припремили да приме божанске дарове духовног Тела и Крви нашег Господа? И, ако им дата упутства лекара да не једу Тело (хлеб) због лекарских знања и они сматрају то важнијим од Свете Евхаристије, онда не треба да примају Свету Евхаристију Господњу, осим ако или док не верују да сам Творац свега има више знања о вечном животу него сва медицинска наука овог палог света.

Прочитајте још:  Содомска „црква“ нациста

У вези са недавном истрагом Цркве Финске о могућности обезбеђивања причешћа без глутена онима који пате од целијакије, саопштење Свете митрополије Пирејске Грчке Цркве закључује: У овом случају, покретање питања наводно „штетне“ природне супстанце пшенице, глутена, у освећеном хлебу, јасан је изазов освештавајућој и откупитељској моћи Евхаристије. То је и директна увреда Духа Светога, скрнављење Светих Тајни и непоштовање Цркве и њеног двехиљадогодишњег предања. Надамо се и желимо да Васељенска Патријаршија одбаци ову страшну новотарију, неугледно експериментисање и интервенцију у Пресветој Тајни и Архијерејима Финске Православне Цркве да увиде своју велику грешку, да се извине Богу и најтеже увређеним људима Божијим!

Свети Игњатије Антиохијски описује Тело и Крв Христову као „лек бесмртности и противотров против смрти“. Међутим, Свете Тајне нису једино средство за саопштавање нестворене благодати Божије. Благодат се саопштава и преко светих предмета обичне чаше и кашике, светих икона, руку светих Христовог клира, поздрава светим целивом и самог светог храма, који је рај на земљи. Како пише старац Аимилианос из Симонопетре у књизи Црква на молитви: Где је Христос? Овде и свуда! Изнад свега, Христос, друго лице Свете Тројице, седи у Светињи над светињама, са десне стране Оца небеског. Зато немојте мислити да када идемо у цркву, једноставно улазимо и излазимо из обичне зграде. Уместо тога, ми идемо горе до, и улазимо у, Светињу над светињама, у сама НЕБЕСА. Као што отварамо завесу Царских Двери, а Христос је присутан у Светој Чаши, тако и ми грешници отварамо врата раја и улазимо! Иако смо грешни, када уђемо на Литургију, ми идемо у Небески Јерусалим. Тада ћете схватити какву величину могу да доживе наше душе! Седамо здесна Оца, примајући част од части Христове, и узимајући пречасно тело Господа и Бога нашега.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Који су знаци препознавања добрих Православних владика и свештеника

Када улазимо у цркву, тада прелазимо растојање од земље до неба. Пролазимо даље од звезда, остављамо анђеле испод себе, и дижемо се у висине Свете Тројице. То је тајна наше Цркве… Иста тајна се одиграва овде, ван простора светиње. Испред себе видимо разне слике, изнад нас су лампе, свака до друге. Али то је погрешно. И ово је део мистерије. Ми нисмо овде. Ми смо горе, заједно са саборима Светих, заједно са редовима анђелским, са шестокрилним Серафимиа – чији нас брзи покрети уче да дан и ноћ журимо ка Христу – заједно са Херувимима многих очију, тако да се наше очи могу навикнути да видимо Христа. Ово је сакрамент. Ето шта значи „Тајна“ Цркве…Док би горе описано веровање требало да умири сваки страх од заразе Ковидом од похађања православних богослужења, оно би такође требало да се супротстави могућности контакта са „вакцинисаним“ који наносе штету „невакцинисаним“, барем унутар Храма. Током прошле године акумулирао се све већи број података у вези са штетним последицама које трпе они који су одлучили да не приме „вакцинацију“ против Ковида након што су провели време са онима који су примили „вакцинацију“ против Ковида. Пре годину дана, лекари и научници су сугерисали да би се ово „вакцинисање“, које се разликује од нормалног вакцинисања изазваног традиционалним вакцинама, могло догодити физичким контактом. Међутим, постало је очигледно да стварни физички контакт није ни неопходан да би „вакцинисани“ имали негативне ефекте на „невакцинисане“, као што је повећање Д-димера у крви. Пошто су многи, укључујући свештенство, игнорисали упозорења Светог Пајсија Светогорца, старца Јустина Парвуа из Румуније, старца Савваса Ахилеја из Атине и других, укључујући многе лекаре и научнике, о опасностима „вакцинације“ од Ковида, црквене службе би били штетно место за „невакцинисане” ако не и горе описано уверење.

Прочитајте још:  У ПАРИЗУ ДО ТЕМЕЉА ИЗГОРЕЛА РУСKА ПРАВОСЛАВНА ЦРKВА (ВИДЕО)

На запрепаштење неких, присуствовање црквеним службама има негативан утицај на њих колико и куповина или друге јавне активности у којима има „вакцинисаних“ људи. Ово може изгледати као да је у супротности са традицијом од две хиљаде година Православне Цркве; међутим, то заправо потврђује јер се то дешава у црквама у којима је промењена пракса причешћа због страха од ширења болести. Чини се да је недостатак вере неких јерарха довео до тога да се сам тај недостатак вере испунио. Ово очигледно потврђује да су тобожње „безбедносне” мере у вези са Причешћем заиста хула на Духа Светога, као што су неки свети старци сугерисали пре неколико година.

Борба за истину/ Православље живот вечни

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *