„У срцу сам Српкиња, али за Србију никад не бих играла“ – Ко је тенисерка Кристина

0

(фото:© AFP 2021 / BRANDON MALONE)

Хрватски тенисер Иван Додиг (37) и француска репрезентативка Кристина Младеновић (28) у петак су постали победници Аустралиан Опена у конкуренцији мешовитих парова. Ова Францускиња српског порекла рођена је 14. маја 1993. у Саинт-Пол-сур-Меру, у Француској.

Њена спортска породица подстакла ју је да се потпуно посвети тенису, што ју је довело до тога да постане светски успешна спортискиња. Кристина Младеновић рођена је и одрасла у Француској, у спортској породици која је током рата емигрирала из Србије.

Њена мајка Џенита Младеновић рођена је у Пријепољу у Србији и професионално се бавила одбојком,
Николас Кејџ за себе каже да је готичар – љубимац му је врана која га „прозива“

Ова згодна спортискиња тенисом се бави професионално од своје 16 године, а има млађег брата Луку који је је такође спортиста, тренира тенис и фудбал, а увек је сестрина десна рука на великим, спортским такмичењима.

Ова лепотица свој приватни живот јако добро скрива, то доказује и њена прва „јавна“ љубавна веза о којој готово нико ништа није знао. Била је у вези с аустријским тенисером Домиником Тимом (28). Пар је у везу ушао 2017., али након две и по године одлучили су да раскину.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Кристина је била девојка славног тенисера Тима, заједно су ишли на спортске догађаје те подржавали једно друго на такмичењима. Међутим, веза је наводно пукла због њихове посвећености спортским каријерама, били су више одвојени него заједно па су одлучили да више тако не могу да функционишу.

Ова  спортискиња једном је приликом изјавила да је поносна на своје порекло те је испричала да су је из Србије звали да игра за њихову тениску репрезентацију. Међутим, Младеновић је признала да никада не би играла за Србију.

Прочитајте још:  Матори ковид терориста: Увести ковид пропуснице 24 сата, строгу контролу граница…

„У Француској сам рођена и никад нисам живела у бившој Југославији. Тата се врло брзо стопио као Француз. У глави сам Францускиња, а у срцу Српкиња“, рекла је тенисерка за један тениски портал 2017. године.

Нет.хр

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *