У присуству Ане Брнабић отворена деоница ауто-пута од Прељине до Паковраће: Вучић гради док други руше

0
Ана Брнабић

Ана Брнабић (Фото: Јутјуб)

Деоница ауто-пута „Милош Велики” од Прељине код Чачка до Паковраће, у дужину око 11,5 километара, отворена је данас за саобраћај, у присуству премијерке Ане Брнабић.

Премијерка, која је присуствовала отварању уместо председника Србије Александра Вучића, провозала се аутобусом новим аутопутем.
Она је пре уласка у аутобус пренела кинеским извођачима поздраве председника Вучића и додала да ће он ових дана и лично доћи да им захвали и да подршку за преостале радове до Пожеге.

Брнабићева је додала да је Вучић чак 12 пута обишао трасу деонице Прељина – Пожега и изразила очекивање да ће део аутопута до Пожеге бити готов до краја године.

„Важно нам је да завршимо што пре”, поручила је премијерка, пренео је Танјуг.

Отварањем деонице аутопута од Прељине до Паковраће саобраћајне гужве које су се стварале кроз Чачак, нарочито током сезоне летњих одмора и викендом постаће прошлост, јер је сав транзитни саобраћај преусмерен на нову обилазницу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Она је у саставу деонице аутопута Прељина – Пожега од 30,9 километара, на којој је главни извођач кинеска компанија ЦРБЦ.

Отварању деонице до Паковраће присуствовали су министар грађевинарства Томислав Момировић, директори Путева Србије и Коридора Србије Зоран Дробњак и Александар Антић, као и представници извођача радова.

Рок за завршетак радова који су почели у мају 2019. године на целој деоници до Пожеге је 36 месеци, а њихова вредност је 450 милиона евра.

Деоница Прељина – Пожега је наставак пројекта изградње аутопута Београд – Јужни Јадран укупне дужине 258 километара.

Аутопут Прељина – Пожега је подељен на три мање деонице.

Од Прељине до Пријевора, дуж реке Чемернице и малим делом поред Западне Мораве, у дужини до 8,27 километара.

Затим од Пријевора до Лучана траса дуга 15,51 километар на којој ће бити 20 мостова у укупној дужини већој од три километра, као и тунел Лаз од 1.750 метара.

Трећа поддеоница, од Лучана до Пожеге, дуга је седам километара и на њој би требало да буду изграђена три моста, тунел дуг 2.040 метара, петља у Лучанима и мост преко реке Бјелице.

Прочитајте још:  Вучић каже да је рано да га сахрањују

Аутопут од Прељине до Пожеге је регионална саобраћајница, јер представља наставак Коридора 11 ка граници са Црном Гором, али је и део будућег ауто-пута Београд-Сарајево, јер од Пожеге преостаје да се изгради још око 60 километара до границе са БиХ.

Кинеска грађевинске компанија „Пауер констракшн корпорејшн ов Чајна” почела је крајем прошле године радове на обилазници око Горњег Милановца, која ће овај град да споји са аутопутом Милош Велики и да измести теретни саобраћај из центра града.

Према уговору, иста компанија ће у мају ове године почети изградњу обилазнице око Ужица и тунела Кадињача, а касније и обилазница око Пожеге.

Планирано је да се на будућем ауто-путу ка Црној Гори изгради крак ка Вишеграду у Републици Српској и Дугој Пољани, на правцу ка Новом Пазару.

Имате две врсте људи, који граде и који руше! Председник Вучић гради!

Премијерка Ана Брнабић присуствовала је отварању деонице на ауто-путу Милош Велики, Прељина-Паковраће.

Премијерка се радницима и представницима фирме из Кине захвалила на кинеском, и пренела им захвалност председника Александра Вучића, који је 12 пута обишао ову трасу ауто-пута.

“Жао ми је што он није био са вама ту, и сигурно ће доћи наредних дана да вам честита, да наставимо што јаче до Пожеге. Остало је још мало, важно је да завршимо што пре. Хвала вам на свему” – рекла је премијерка радницима из Кине.

Она истиче да, упркос свим улагањима и борби са пандемијој, видимо да држава може да се избори са свим и да брине о својим грађанима.

Она истиче да држава има довољно новца за све велике пројекте, и да и поред свих радова које подстиче држава јавни дуг је константно под контролом.

“Можемо, радимо, и нема ту никаквих проблема. Чини ми се да би могли и више, али немамо довољно радника и грађевинске оперативе. Ми овакве ствари нисмо радили деценијама, и многе ствари поново учимо, наши инжењери дуго нису имали прилике да раде на овакјвим пројектима, пробијању тунела и грађењу мостова” – каже Брнабић, додајући да ће у будућности све бити лакше.

Прочитајте још:  Удружени сепаратисти на челу са НДСС у Новом Саду стварају атмосферу референдума занемарујући постојање мањих странака

Премијерка је говорила и о енергетској транзицији и зеленој агенди, истичући да су се многи јуче сетили да брину о екологији, док држава ради на том пољу.

“Кренули смо да радимо електроенергетске објекте, брзе пруге, све оно што није рађено од Тита. Вучић живи за путеве и пруге, повезивање различитих градова у Србији, повезивање људи. Имате две врсте људи – људе који граде, и оне који руше. Вучић је од тих који граде, а други су рушили и блокирали” – истиче она.

Ана Брнабић подсећа да су политичари до 2012. године оставили земљу са огромном стопом незапослености, затвореним фабрикама и дефицитом у буџету.

“Имали смо дуг који је стално растао, а народ ништа од тога није имао, ни путеве, ни школе, ништа нису имали. Сада имате потпуно другачију Србију. Земљу која смањује јавни дуг, а отвара нове путеве, школе и болнице. Имамо снаге и упркос пандемији. Тадашњи политичари су само крали, што видите и данас. Они данас имају паре да купују клубове премијер лиге” – рекла је премијерка.

Она каже да на Србију никада није гледала као на земљу јефтине радне снаге, већ на народ који има огроман таленат, креативност, идеје.

“На то смо увек желели да идемо, како би надокнадили пропуштено време, и сустигли оне који су били испред нас. И успели смо у томе. Сећам се када је Вучић постао председник Владе да је имао јако тежак задатак, са фискалном консолидацијом и поплавама које су се десиле. Али успешно смо се изборили са свим проблемима, само ми смо веровали да Србија и наш народ то могу” – каже председница Владе.

Прочитајте још:  ВУЧИЋ ХТЕО ВОЈСКОМ НА НАРОД, А ОНИ ГА ОДБИЛИ: 63. падобранска се оглушила о наређење да изађе у сукоб са грађанима

Ана Брнабић подсећа да овакви пројекти много значе за целу Србију, поменувши и Природњачки музеј у Овчар Бањи, који ће очувати нашу културну баштину.

“И када нас критикују “чувари природе”, ја не знам ко се први сетио да измести сав онај саобраћај из клисуре. Ускоро ћемо направити и потпуно застакљени видиковац у Овчарско-кабларској клисури. Па ћемо на језеру Међувршје имати потпуно еколошки катамаран, који је у потпуности направљен у Србији. Размишљамо о свакој ситници, то смо научили од председника. То је политика, ово је наша земља и ми за њу радимо срцем и душом” – каже она.

Председница Владе каже да 2014. године нико није причао о животној средини, о унапређењу квалитета ваздуха…

“Нико о томе није размишљао, људи су хтели да нађу посао. Тек када је спроведена фискална консолидација, захваљујући председнику Вучићу, ви видите да ми радимо на одсумпоравању ТЕНТ-а, на другим пројектима значајним за екологију. А нико није причао о томе раније, људи нису знали када ће примити пензију. Вучић Србију ставља на право место, он је тада кренуо да размишља о обновљивим изворима енергије, и колико год да му спочитавају то, дела говоре све” – навела је Ана Брнабић.

Она је рекла да зна колико је данас тешко председнику Вучићу, Данилу и Милици, али да мора да му се захвали на свему што је учинио.

“Хвала председнику Вучићу и његовој породици, на свему што су урадили за Србију. Сада је све лакше, свима нама. Ја када сам постала председница Владе 2017, већ тада је то била друга Србија. Тада сам имала стабилну ситуацију у буџету, све је било лакше – закључила је премијерка Ана Брнабић.

Овај потез ауто-пута, дуг 11,3 километра, ће растеретити Чачак, смањити гужве на наплатној рампи Прељина, приближити Пожегу и Златибор, али и скратити вожњу ка западној Србији и Црној Гори.

Политика-Пинк

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *