Наредба Тужилаштва БиХ само је мали корак ка доказивању истине

1

(фото:Принтскрин)

Само мали корак ка доказивању истине представља недавна наредба Тужилаштва БиХ припадницима Агенције за истраге и заштиту БиХ за прикупљање доказа у вези са свједочењем Фадиле Мујић о злочинима у Кравици на Божић 1993. године, које се појавило на друштвеним мрежама и видео-каналима, оценио је за Срну председник сребреничке Општинске организације породица погинулих и несталих Бранимир Којић

“Нас неће задовољити издавање наредбе. Једино што је прихватљиво за породице жртава и за саму истину је да неко буде осуђен за злочине са елементима геноцида у Кравици” – поручио је Којић.

Он је поручио да првооптужени мора бити Насер Орић који заслужује максималну затворску казну за све злочине које је починио у Подрињу, а посебно у Кравици и Скеланима.

“Такође и сви његови саборци морају се наћи пред лицем правде, али и иза решетака јер Фадила Мујић је признала да су убијали у Кравици” – нагласио је Којић.

Чланак нашег портала дао основ за покретање трећег кривичног поступка против Орића: Сребреничанка се јавно хвалила о убијању Срба за Божић (Видео)

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Којић је истакао да неко мора одговарати и за опљачкану и попаљену имовину, како Кравице, тако и Скелана јер су злочинци свој крвави пир из Кравице тамо наставили само девет дана касније.

“Не верујемо у искрен однос Суда и Тужилаштва БиХ и бојим се да ће ово бити још један у низу удараца за породице погинулих. Искрено волели бисмо да погрешимо у овој констатацији, али нас је досадашња пракса научила да не верујемо у овакво судство и тужилаштво – рекао је Којић.

Прочитајте још:  Стари Брод: Обележено 80 година од стравичног злочина над Србима

Он наводи да Тужилаштво већ има доста доказа за дешавања у Кравици на Божић 1993. године и да је само питање да ли желе да се истина сазна, а одговорни буду процесуирани.

“Чим то стоји толико дуго у ладицама, показује нам да починиоце, крвнике и злочинце штите. Скоро три деценије је прошло од тог злочина и многи сведоци, егзекутори су поумирали, а Суд их је кроз одуговлачење својим нерадом на тај начин покушао амнестирати” – рекао је Којић.

Он истиче да сваки злочин има име и презиме, а за Кравицу је то Насер Орић и његови “бојовници”, који су му били одани у свим приликама, па чак и у убиству својих неистомишљеника из сопственог народа.

Којић је поручио да је Орић, што се тиче Подриња, већ одавно означен као синоним за злодела.

 

„Мајка Сребренице“ о масакру над Србима у Кравицама за Божић: Нису ни знали шта их чека, они нас хранили… (Видео)

“Он ће за нас увек бити злочинац и криминалац. Ма колико га политичко Сарајево чувало и штитило, ми никада нећемо одустати од тога да он одговара за сваког нашег сународника од кога је окрвавио своје руке” – поручио је Којић.

Тужилаштво БиХ издало је наредбу припадницима Сипе за прикупљање доказа у вези са сведочењем Фадиле Мујић о злочинима у Кравици на Божић 1993. године, које се појавило на друштвеним мрежама и видео-каналима, потврђено је Срни из ове правосудне институције.

У ратном злочину на Кравице на Божић 1993. године убијено је 49 лица српске националности, од којих је најстарија жртва имала 90 година.

Прочитајте још:  НАСЕР ЈЕ КЛАО СРБЕ У КРАВИЦИ, ПА ЗАИГРАО КОЛО Тренутак кад су се сви крвници ухватили за руке БОЛИ СВАКОГ СРБИНА

Фадила Мујић из Сребренице сведочила је за федералне медије да је са припадницима 28. дивизије такозване Армије БиХ на Божић 1993. године “упала” у село Кравица где су почињени масовни злочини. Недвосмислено је сведочила о пљачки, отимачини, убиствима на најрадоснији православни празник.

РТРС

Бонус видео

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *