Мило примио Изетбеговићеве емисаре: Србе још нисмо победили, али хоћемо!

0
ђукановића

Мило Ђукановић (Фото: predsjednik.me)

Председник Црне Горе Мило Ђукановић примио је делегацију из Босне и Херцеговине коју су чинили Амел Суљевић, изасланик члана Председништва БиХ Шефика Џеферовића и представници Фондације „Алија Изетбеговић“ Сабина Берберовић Изетбеговић и Мухамед Мулахметовић и уручили му званичну иницијативу о покровитељству Пројекта „Национално благо БиХ“. Председник је уз добродошлицу изразио задовољство што ће Црна Гора бити прва држава, изван граница БиХ, у којој ће се представити босанскохерцеговачко национално културно благо, односно благо свих нас.

“Желим да се заједно изборимо за то зрно грађанског које ће да нас окупља”, казао је Ђукановић.

Он је истакао да зна кроз каква искушења пролази БиХ и да се нажалост погоршања политичких и безбедносних питања и данас најдрастичније преламају преко БиХ.

“Великодржавни национализми, који су угрозили ту државу, нису сахрањени, иако су доживели пораз“, казао је Председник и подсетио на вредности које је сачувала Црна Гора – мир, мултиетничку демократију, суживот, стабилност и европску будућност. Желимо да будемо од користи и БиХ и њеним грађанима,” поручио је Ђукановић саговорницима и истакао да иницијативе, попут ове, треба да окупљају и воде на путу интеграција.

Изасланик члана Председништва БиХ Шефика Џеферовића, и представници Фондације „Алија Изетбеговиц“, пренели су председнику Ђукановићу поздраве уз задовољство што, како су казали, делимо европско културно наслеђе“. Изасланик Суљевић је Ђукановићу уручио позив председавајућег и члана Предједништва БиХ Комшића и Џеферовића да буде гост на церемонији обележавања дана независности БиХ.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Желимо да нам својим доласком у Сарајево укажете част, као што сте то учинили овим покровитељством”, рекао је Суљевић.

Прочитајте још:  Јевреје никада нису истребљивали тако што су од њих правили друге народе, а од Срба – праве

Председник је искористио прилику и да честита предстојећи празник – 30 година независности БиХ.

Поставка „Национално благо БиХ“ премијерно ће бити представљена 28.фебруара у сарајевској Вијећници, након чега се преселити у Подгорицу.

ЦДМ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *