Лукашенко: Између мене и Јануковича је велика разлика

0
лукашенко

Лукашенко (Фото: president.gov.by)

Председник Белорусије Александар Лукашенко, испричао је новинару московског ВГТРК Владимиру Соловјеву детаље тренутка када је у августу. године наоружан долетео у Палату независности, сазнаје Белта.

Уопштено говорећи, о догађајима из августа 2020. разговарало се доста детаљно током интервјуа. „За мене је био критичан тренутак, тако фундаменталан, укључујући и промену мог личног става према вама, када сте улетели са пиштољем. Схватио сам да то дефинитивно није Јанукович (бивши председник Украјине Виктор Јанукович, који је побегао из земље 2014.прим.аут)“, – рекао је Владимир Соловјов.

 

“Јанукович и ја смо велика разлика. Имао је много новца. Видите, новац увек превлада. Паре се стисну у џепу и чекају да буду спашене”, одговорио је Лукашенко.

 

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Па, какав је новац за вас? Мислим да када сте изашли са пиштољем, постало је јасно да сте спремни да умрете, али да не одете, да не побегнете, да не одустанете”, рекао је Владимир Соловјов.

Председник Белорусије је изнео детаље тог незаборавног дана: „Прво су они (организатори нереда.) покренули ту неистину да сам, као Јанукович, побегао, већ је у Ростову, са децом. Чак сам заборавио да ставим и шлем. Нисам знао да ће се то десити. Нико није дрхтао. Знао сам како су наши момци (полицајци.) поступили. Урадили су све што сам им рекао. Али ја сам да им покажем “Нисам ја побегао, ту сам. И моја деца. Ушао сам у хеликоптер и само неколико минута касније слетео тамо. Пиштољ је био код мене.”

Шеф државе је објаснио да су резиденција председника, као и место у коме живи, увек пожељни за „свако копиле“ у таквим периодима. “Планирали су напад на резиденцију. Полазио сам од тога да је то могуће. Ако су већ упали у Палату независности, то је велики ризик”, рекао је Александар Лукашенко. “И знали су да је то црвена линија.”

Прочитајте још:  "Спарта" ликвидирала укротерористе у Авдејевки (видео 18+)

Председник је такође рекао да је у то време било више покушаја да се у Белорусију унесу оружје и муниција са територије Украјине:

„Задржане су  огромне количине оружја пребаченог из Украјине. Био је један случај из Русије, али експлозивно наоружање је украјинско”- рекао је председник

В.Т./Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *