Неспорни губитник Ђукановић машта: Одбранили смо Црну Гору од великосрпског национализма

0

Мило Ђукановић (Фото: Јутјуб)

Председник Црне Горе и лидер опозиционе ДПС Мило Ђукановић изјавио је да ће његова партија подржати мањинску владу, али да неће у њој учествовати и тврди да је само захваљујући његовој странци „Црна Гора успела да одоли офанзиви Београда”, која је, како каже, била „агресивна”.

„Великосрпски национализам из Београда је схватио да су победом њихових миљеника отворена врата за нову анексију Црне Горе, овог пута кроз пројекат ‘Српског света’. То се није догодило зато што смо имали државно-одговорну опозицију коју је предводила ДПС”, каже Ђукановић у интервју за „Дојче веле”.

Скупштина Црне Горе изгласала је у петак неповерење влади Здравка Кривокапића, а Ђукановић је поновио да ће његова ДПС подржати мањинску владу.

Подржаће, каже, сваку владу која ће, како је навео, да чува грађански и секуларни карактер Црне Горе, да унапређује мултиетничку демократију и да доприноси динамичном економском развоју, како би Црна Гора, као демократски и економски развијена земља, у блиској будућност била део Европске уније.

За актуелну политичку сцену у Црној Гори Ђукановић каже да је на делу „процес консолидације власти” с циљем да Црна Гора што пре добије одговорну владу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За досадашњу владу Здравка Кривокапића каже да је једна, како је навео, „потпуно јасно профилисана великосрпска коалиција и сматрали смо да ће, ако она буде опредељивала државну политику, то бити јако опасно за Црну Гору”.

Нову владу ће, поновио је, подржати, али у њој ДПС неће учествовати.

„Требало је времена да се схвати да свака промена не значи и промену на боље. Промена може бити и нагоре. Црна Гора је сада прошла једну промену нагоре. Али, то не значи да се ДПС по аутоматизму враћа на власт, нити то значи да ће се вратити иста каква је отишла са власти…”, тврди Ђуканонвић, пренео је Танјуг.

Прочитајте још:  Дритан паничар: Грађани штедите гориво и струју

„Верујемо у себе, реформе које смо спровели у партији и ми ћемо се вратити, у то нема никакве сумње. Хоће ли то бити сад? За годину, две, три? Нема никакве журбе… Али показујемо одговорност и из опозиционих клупа.„ рекао је Ђукановић

„Требало је времена да се схвати да свака промена не значи и промену на боље. Промена може бити и нагоре. Црна Гора је сада прошла једну промену нагоре. Али, то не значи да се ДПС по аутоматизму враћа на власт, нити то значи да ће се вратити иста каква је отишла са власти. Врло смо правилно разумели поруку бирача, ових годину дана смо јако радили на отклањању слабости, на реформама у партији“, каже Ђукановић и закључује: „Мислим да је Црна Гора научила још једну лекцију и да ће сада, након овог искуства, паметније одлучивати о својој будућности.”

Политика

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *