Злочини муџахедина још увек некажњени: Одгођено суђење Махмуљину

0

(фото:ИН4С)

Одгођен је наставак за данас планираног обновљеног суђења некадашњем команданту Трећег корпуса такозване Армије БиХ Сакибу Махмуљину, јер није спречио злочине које су починили припадници одреда „Ел муџахедин“ на подручју Возуће и Завидовића 1995. године, рекао је један од бранилаца оптужног Нермин Мулалић.

“Могу вам само рећи да је суђење одгођено, а видећемо да ли ће, према раније утврђеном распореду, бити настављено 15. фебруара. За сада тако стоји” – навео је Мулалић.

Суд БиХ је 22. јануара прошле године првостепеном пресудом осудио Махмуљина на јединствену казну од десет година затвора за злочине над заробљеним српским цивилима и војницима на подручју Завидовића и Возуће 1995. године.

Тужилаштво се жалило на висину изречене казне Махмуљину за убиства заробљених припадника Војске Републике Српске и нечовечно поступање према заробљеницима, цивилима и рањеницима у првостепеном поступку, док се одбрана жалила по свим основама, укључујући битне повреде кривичног поступка, те погрешно и непотпуно утврђено чињенично стање, преноси Новости.

И Тужилаштво и одбрана предложили су репродуковање више доказа, али је Судско вијеће проценило да је неопходно поново саслушати исказе осам сведока, пет по предлогу Тужилаштва и три које је предложила одбрана.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

ИН4С

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *