Европаска солидарност са Украјином: У парламенту украјинска застава поливена водом и изнета напоље

0

(фото:ruposters.ru)

Посланици Националног савета Словачке током расправе о теми војне сарадње са САД полили су водом украјинску заставу и изнели је из сале.

Седница парламента била је посвећена споразуму о војној сарадњи између Словачке и Сједињених Држава, који су 3. фебруара потписали амерички државни секретар Ентони Блинкен и словачки министар одбране Јарослав Нађ. Пре отварања скупа, два посланика су стала испред говорнице са заставом Украјине, али се акција није допала њиховим колегама – прво су заставу полили водом, а затим је извукли и изнели из хала. Инцидент је снимљен на видео снимку.

https://core.telegram.org/widgets

Бивши премијер и лидер водеће словачке опозиционе странке Курс-Социјалдемократија Роберт Фицо је на отварању скупа позвао на отворено гласање како би грађани знали какав је став посланика „према издајничком споразуму” са Сједињеним Државама. . Према његовим речима, тај договор не повећава одбрамбену способност земље, већ само „доприноси повећању напетости у тешком периоду“.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *