Најмоћнији руски ратни бродови упловљавају у Средоземно море

0

(Фото: Sputnik / Игорь Зарембо)

У оквиру војних вежби руске флоте први пут у савременој историји формираће се одред од три најмоћнија руска ратна брода – ракетних крстарица пројекта 1164 „Атлант“, пише лист “Известија”.

У Средоземном мору се налази крстарица „Варјаг“ из Тихоокеанске флоте и „Маршал Устинов“ из Северне флоте. Како су саопштили руском листу неименовани извори у Министарству одбране, ускоро ће им се придружити и крстарица „Москва“ – командни брод Црноморске флоте.

Крстарици “Москва” је Медитеран добро познат. Од септембра 2015. године до јануара 2016. године она се налазила на челу сталне оперативне групе Ратне морнарице Русије у источном делу Средоземног мора, штитећи базу Хмејмим и Тартус од напада из ваздуха.
У јануару и фебруару се одржава серија војних вежби у свим зонама одговорности флоте.

Главни фокус маневара – вежбање акција Ратне морнарице и Ваздушно-космичких снага у циљу заштите националних интереса Русије у водама широм света, као и борба против војних претњи с мора.

У војним вежбама учествује више од 140 ратних бродова и бродова логистике, више од 60 летелица, 1.000 јединица војне технике и 10.000 војника.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Спутњик

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *