Индија: Више од 8.000 особа извршило самоубиство током првог таласа пандемије

0

(Фото: Tanjug/NIAID-RML via AP)

Више од 8.000 особ​​​​​​​а у Индији извршило је самоубиство 2020. због незапослености и финансијских тешкоћа усред изненадног затварања с којим се земља суочила током првог таласа коронавируса, потврдили су представници Владе ове земље, преноси Avaz.ba.

Говорећи у парламенту, представник министарства унутрашњих послова (МУП) Нитјананд Раи рекао је да се 8.761 особа убила због незапослености, банкрота или дугова у 2020. години.

Он је додао да је укупно 25.251 особа одузела себи живот између 2018. и 2020. због финансијске кризе.

Влада је покренула разне иницијативе за запошљавање и стварање прихода.

Из МУП-а је саопштено да водећи програми, укључујући домаћу производњу, дигитализацију, чистоћу, паметне градове, становање, инфраструктуру и индустрију, имају потенцијал да подстакну продуктивне могућности запошљавања.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Да би решила терет менталних поремећаја, влада проводи Национални и Дистриктни програм менталног здравља у 692 округа у земљи. Циљ ових програма су превенција самоубистава, управљање стресом на радном месту, обука о животним вештинама и саветовање у школама и факултетима.

ИН4С

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *