Протест Чачана испред зграде општине због експропријације земљишта за аутопут „Милош Велики”

0

(Фото С. С. )

Грађани чачанског краја окупили су се данас испред зграде општине у том граду незадовољни исходом састанка одржаног у среду са премијерком Аном Брнабић о условима експропријације земљишта за аутопут „Милош Велики”.

По речима једног од чланова делегације грађана на том састанку Братислава Симовића, захтеви су се односили на исплату накнаде власницима већ експроприсаних парцела дуж завршеног аутопута од Прљине до Паковраће, а које нису плаћене, као и незадовољни висином накнаде, али зато што се рочишта на тужбе тим поводом већ годинама одлажу.

Како наводи, проблем ни после јучерашњег састанка са премијерком није решен.

Симовић подсећа да је премијерка којој су се пожалили на неодговорност Градске управе у решавању овог проблема, на отварању деонице од Прељине до Пакроваће рекла да није била упозната са проблемима, иако су они, каже, захтеве достављали влади, преноси Танјуг.

Премијерка Брнабић је на јучерашњем састанку поручила да Влада Србије има недвосмислену намеру да сви грађани чија је имовина предмет експропријације буду адекватно обештећени и да ће поштовати сваку одлуку суда која одређује цену експроприсане имовине и објеката, као и да ни влада ни било која општина ни на који начин не може утицати на одлуке суда.

Премијерка се у Влади Србије састала с грађанима који су недавно изразили незадовољство због поступка експропријације за изградњу аутопутева „Милош Велики” и Моравског коридора, као и аеродрома Морава у Краљеву.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Политика

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *