„Конвој слободе” и поред забране кренуо ка Бриселу

0

Званични лого „Конвоја слободе”

И поред званичне забране одржавања „Конвоја слободе” на територији Брисела, неколико стотина возила кренуо је јутрос из Бретање у Француској пут Париза у намери да 14. фебруара стигну у седиште ЕУ институција и блокирају га у знак протеста против мера уведних због корона вируса.

По угледу на покрет кандских камионџија, демонстранти у ЕУ намеравају да камионима, камперима и аутомобилима блокирају прво Париз, а затим и Брисел, и тако искажу своје незадовољство обавезном вакцинацијом и другим епидемилошким мерама, али и ценом горива у Европи, преноси Танјуг.

Након слика блокада из Канде, власти Париза и Брисела су јуче објавиле забрану оваквих скупова и поручиле демонстрантима да „могу да протестују, али без блокирања саобраћаја”.

Белгијска полиција је распоређена на граници према Француској како би предупредила улазак конвоја, а власти напомињу да због непостојања организације протеста, активности и руте демонстраната прати преко друштвених мрежа.

Протестанти, са своје стране, најављују да их забрана неће омести у намери да „преплаве Брисел са више локација”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Градоначелник Брисела Филип Клоз је раније изјавио да белгијска престоница не може бити талац демонстраната и упозорио на чврсту реакцију полиције и власти у самом граду, али и у целом региону Брисела.

„Могу да дођу и демонстрирају, али не возилима и не камионима. Нећемо толерисати то што он блокира цео главни град”, каже Клоз.

Политика

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *