У католичком интернату у Немачкој дечаке злостављали дуже од 30 година

0

(Фото: Pixabay)

Независном истрагом откривено је да су дечаци у једном католичком интернату у Немачкој више од 30 година редовно били излагани физичком, полном и психолошком злостављању.

Главне истражитељке Клаудија Бундшух и Бетина Јансен изјавиле су у Триру да је насиље над ученицима у школи Албертинум почело 1949. и трајало је до њеног затварања 1983. године, пренела је Хина.

Њихов извешај се заснива на исказима 54 бивша полазника интерната за дечаке, а утврђено је да су ученике полно злостављала три директора школе, који су уједно и свештеници, као и један световни запосленик.

Жртве насиља описале су да су их злостављачи кажњавали шибањем, повлачили су их за косу и терали да једу док им не позли.

Искази о полном злостављању укључују нежељене додире и пенетрацију, а психолошко злостављање односи се на застрашивање, претње и дуготрајна затварања.

Трирски бискуп Стефан Акерман изјавио је да осећа дубоки стид због тога што су та деца проживела и затражио је опроштај „због боли која им је нанесена у црквеној установи“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Истрага је почела у октобру 2019. и спроведена је независно од Цркве.

Данас

Бонус видео:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *