Брука: Наташа Кандић кандидована за Нобелову награду за мир

1

(фото:Јутјуб)

Институт за истраживање мира у Ослу кандидовао је Наташу Кандић, оснивачицу београдског Фонда за хуманитарно право, Нобелову награду за мир, објавио је лист Данас.

У питању је Институт који традиционално од свог оснивања 1959. године кандидује личности за ову награду, која се сваке године додељује у октобру.

„Више од 20 година након завршетка рата насталог распадом Југославије, помирење и даље измиче људима и друштвима Западног Балкана. Не само да то омета напредак у региону, већ такође угрожава мир и стабилност, што илуструју растућа непријатељства и порицање геноцида од стране руководства босанских Срба у Републици Српској. Нобелова награда за мир кандидату који се залаже за превенцију новог насиља, правду за жртве и утврђивање истине и одговорности, била би правовремена награда која сигнализира важност таквог рада за постизање одрживог мира“, наведено је у образложењу кандидатуре, а објавио је „Данас“.

Ово је други пут да је Кандић номинована за Нобелову награду, а претходно су је, 2018. године, за ту награду номиновали председавајући Хелсиншке комисије Роџер Викер и представник у америчком Сенату Елиот Енгел.

Нобелова награда за мир додељује се у Ослу за разлику од осталих Нобелових награда које се додељују у Стокхолму, а Институт за истраживање мира финансира норвешко министарство спољних послова, министарство одбране и Европска унија.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Нова.рс

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Брука: Наташа Кандић кандидована за Нобелову награду за мир

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *