НЕ ЖЕЛЕ СВИ ДА БУДУ УБИЦЕ… или конкуренција? Дечја поликлиника Перм одбила је да тестира КовиВак на деци

0

(фото:3 Рим)

Дечја поликлиника у Перму, која је требало да учествује у клиничким испитивањима вакцине КовиВак за малолетнике, одбила је да учествује у тестирању. Ову одлуку подржало је регионално Министарство здравља.

Главни лекар дечје поликлинике у Перму одбио је да учествује у клиничким испитивањима вакцине КовиВац за малолетнике, пише Интерфакс позивајући се на прес-службу регионалног Министарства здравља.

„Ово је одлука главног лекара поликлинике, Министарство здравља га је подржало“ , саопштила је прес-служба, коментаришући извештаје локалних медија о одбијању поликлинике да тестира лек. Министарство није прецизирало разлоге због којих је та медицинска установа одбила да учествује у истраживању.

Како је ФВ писао 7. фебруара, руско Министарство здравља издало је дозволу за спровођење треће фазе клиничких испитивања вакцине КовиВак уз учешће деце. Студија ће укључити 1050 волонтера. Планирано је да буде завршен у децембру 2022.
Планирано је да се студија спроведе у клиникама у Пермској територији, Самарској области, градовима Електростал у Московској области и Санкт Петербургу.

Према речима директора развоја Центра. Чумаков Константин Чернов у интервјуу за Известија, вакцина КовиВак за децу планира се тестирати на деци различитих старосних група.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Један од праваца треће фазе истраживања наше КовиВак вакцине за децу је проучавање њеног деловања на волонтерима узраста од три до седамнаест година који су болесни дуже од шест месеци и још се нису сусрели са вирусом. Деца ће бити подељена у три старосне групе, а истраживање ће се одвијати постепено уз смањење старосног прага. Нећемо се одмах обраћати најмлађима. У почетку ће то бити група адолесцената од 17 до 12 година, друга категорија – од 12 до 6, а тек онда од 6 до 3 године ” , рекао је Чернов.

Прочитајте још:  Погубљење цивила у Бучи 4. марта - анализа лажног тима Рибара

КовиВак је регистрован у Русији крајем фебруара 2021. године, а производња ове вакцине почела је у марту исте године.

Васељенска/3 РИМ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *