Немачки комесар за квир: „Трансродне жене су жене. Све друго је трансфобично.”

0
родног

A demonstrator wearing a decorated face mask holds an umbrella during a joint LGBTQ and Black Lives Matter march on the 51st anniversary of the Stonewall riots in New York City, New York, U.S. June 28, 2020. REUTERS/Eduardo Munoz - RC2KIH97ZX2P

Представник Леман се такође изјаснио за замену тренутно важећег закона о транссексуалцима законом о самоопредељењу. Младима од 14 година може се променити законски пол без навођења разлога.

Квир комесар немачке савезне владе Свен Леман (Зелени) критиковао је у разговору са светом „непријатељство“ према транс жени и посланици немачког Бундестага (МдБ) Зелених Теси Гансерер.

„Трансродне жене су жене, а Теса Гансерер је жена. Раздобље. Све друго је трансфобично.”

Дискриминација те чини болесним, наставио је Леман. „Лезбејке, геј, бисексуалне, трансродне и интерсексуалне особе имају повећан ризик од депресије, анксиозних поремећаја и суицидалности. Има много тога да се уради“.

У том контексту, Леман је такође објаснио да би евентуално гласање о легализацији некомерцијалног сурогат мајчинства требало да буде одобрено само посланицама: „У сваком случају, осећам узнемиравање ако већински мушки парламент одлучује о праву на себе -одлучност над њиховим телима.”

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Леман се такође изјаснио за замену тренутно важећег закона о транссексуалцима законом о самоопредељењу. Младима од 14 година може се променити законски пол без навођења разлога.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *