БЕОГРАЂАНИ ИЗАШЛИ НА МИТИНГ КОД УКРАЈИНСКЕ АМБАСАДЕ У ЗНАК ПОДРШКЕ БРАЋИ РУСИМА

0

(фото:РуСербиа.цом)

Београђани су се окупили код украјинске амбасаде да изразе подршку браћи Русима у Украјини и Русији.

Демонстранти – представници патриотских и борачких организација, као и навијачи Црвене звезде и Партизана противили су се буђењу неонацизма и русофобије у Украјини, толико слично као у Хрватској, где је организован геноцид над српским становништвом. Против покушаја да се руски народ у Украјини лиши историје, културе и језика.

Други повод за митинг био је недавни говор украјинског амбасадора у Србији Олександровича, који је својим говором у Скупштини Србије напао Русију и руски народ низом увреда и лажи.

Неколико десетина Београђана, углавном младих људи, дошло је у амбасаду са руским и српским заставама, као и плакатима: „Ц врх велича нацизам “, „Руке даље од споменика ослободиоцима“, „Крим – Русија, Косово – Србија“ и портрет маршала Фјодора Ивановича Толбухина, ослободиоца Београда.

Пре свега, наравно, Срби се противе могућем заоштравању кризе у односима Русије и Украјине. „Овде смо да избегнемо рат. Сада је ово важно“, објашњава нашем дописнику један од учесника митинга.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

РуСербиа.цом

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *