Грчић је смењен пре тачно месец дана, али ЕПС још нема директора

0
грчић

грчић(фото:Весна Лалић/Нова.рс)

Пре тачно месец дана Влада је званично сменила Милорада Грчића са места директора ЕПС-а, а за то време нико није дошао у нову фотељу овог гиганта. Иако се бојажљиво спомиње име Мирослава Томашевића, из синдиката ЕПС-а поручују да нема ни назнака да ће се поставити нови директор, али да то не значи да у наредних сат времена не дође неко на чело овог предузећа.

Након пожара, снега и прекора председника Вучића, директор ЕПС-а Милорад Грчић поднео је оставку на место првог човека ове фирме. Овај његов „морални“ чин, Влада је усвојила на седници 15. јануара, чиме је званично стављена тачка на случај популарног Миће.

„Разрешава се Милорад Грчић дужности вршиоца дужности директора Јавног предузећа ‘Електропривреде Србије’, због подношења писмене оставке“, наводило се пре месец дана у образложењу решења које је потписала премијерка Ана Брнабић.

Тиме је званично стављена тачка, али незванично није стављена ни запета јер је Грчић наставио да долази у канцеларију која се налази на Врачару, те да вози службена возила марке “шкода”, о чему је Нова.рс обавестила јавност.

“Кад је био директор ЕПС-а, његове просторије биле су у Балканској улици, али тамо више не долази, колико знамо. С друге стране, сад долази у канцеларију ЕПС-а код храма Светог Саве, у близини Народне библиотеке. Ту ЕПС има своје просторије и Грчић тамо борави. Поред тога, вози и службена возила, на располагању су му две нове Шкоде”, рекли су тада из синдиката за Нова.рс.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Док се Мића вози и незванично ведри и облачи енергетским гигантом, позиција генералног директора чека неке лепше дане да се у њу неко устоличи. Након сада већ чувене седнице, на којој је Вучић отворено рекао да очекује реакцију Грчића због хаоса у ЕПС-у, деловало је да ће нови директор бити Мирослав Томашевић, стручњак кога цени и председник, али и радници ЕПС-а.

Прочитајте још:  Епилог афере о*алног се*са у Сурдулици: Шестаци се снимали због Тик Ток изазова, ево како су кажњени

Након тога, у први план је избило име Владимира Марковића, извршног директора за развој ЕПС-а, који је међу познаваоцима ситуације окарактерисан као човек Милорада Грчића. Помињало се и име Радета Басте, првог човека београдских “Електрана”, али врло брзо се све вратило на почетак.

Данас, месец дана после оставке и несто више од месец дана пред изборе, из синдиката ЕПС-а кажу да се не зна ко ће бити нови директор, али да “не мора да значи да ће таква ситуација бити и у наредних сат времена”, алудирајући на апсолутну неорганизацију у предузећу.”

“Не назире се да ће доћи нови директор, што не значи да неће бити постављен за сат времена. Надали смо се да ће то бити у петак, али није се десило. Спомиње се да ће бити Томашевић, али још увек ништа не знамо ништа ново. Већ неке две недеље влада право затишје. Плашим се да се нови директор неће поставити до лета, што ће бити погубно по ЕПС. На руку нам не иду ни избори”, закључио је наш саговорник из синдиката ЕПС-а.

Нова.рс

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *