Грујичић о листи СНС: То је понуда која се не одбија

0
косову

Др Даница Грујичић

Директорка Института за онкологију и радиологију и прва на листи СНС на парламентарним изборима, др Даница Грујичић, изјавила је данас да је од СНС добила понуду која се не одбија и да је одлуку да се политички ангажује донела јер се у здравству никада није улагало више него последњих година.

“Све оно што је урађено у последњих неколико године је много више него за 40 година колико сам у здравству. Сведок сам да су примењене многе нове технологије, савладали смо бројне нове операције, број пацијената који иду у иностранство се драстично смањио, набављено много нове опреме, запослено много лекара”, рекла је Грујичић за ТВ Прва. Како је рекла, да би се тај тренд наставио, одлучила је да подржи здравствену политику која је вођена.

Грујичић је рекла да је позив да подржи СНС добила најпре од министра Златибора Лончара и да је ”ставила на све кантар” и проценила да је много разлога због којих је пристала.

”Није само здравство, већ уопште начин политике који се води без обзира на све притиске из иностранства. Притиске које трпи Александар Вучић не можемо ни да замислимо, али евидентно је да им се он на дипломатски начин супротставља. Такође, допада ми се и спољна политика коју води министар Селаковић”, казала је Грујичић, преноси Танјуг.

Говорећи о улагању у здравству, истакла је да је набављен велики број најсавременијих медицинских апарата и нагласила да је обнова неурохируршке клинике следећи циљ и да се ”чека Синиша Мали, јер су код њега средства”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  КОРОНА ХАРА И ПО СРЕДЊИМ ШКОЛАМА: Огласио се др Кон о ванредном стању и могућем пооштравању мера

Грујичић је рекла да ангажовање на листи СНС доживљава пре свега као могућност да утиче да проблеми постану видљиви и да се брже решавају. На питање да ли очекује нападе противника у кампањи, Грујичић је рекла да је то ”нешто што је логично”, али да је суштина шта је од свега тачно.

”Молим их да причају онако како јесте. Не доживаљам себе као било чијег противника, крајње је време да схватимо да заједно можемо све”, поручила је Грујичић.

Политика

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *