„Почнимо од туђе деце“: школа у САД отворила ЛГБТ клуб за ученике шестог разреда кришом од родитеља

0

Становница Калифорније тужила је школске власти након што су две учитељице које су водиле ЛГБТ клуб после школе научиле њену 11-годишњу ћерку да се идентификује као трансродна особа, приморале је да узме мушко име и убедиле је да промени пол.

Како се испоставило, наставници су пратили Гугл упите својих ученика и забележили оне момке који су показали бар мало интересовања за геј или транс теме. Све је рађено у тајности од њихових родитеља – а активисти су деци давали посебна упутства у вези с тим. Али није било тајни од колега: пре неколико месеци, обе учитељице су одржале затворени семинар за калифорнијске наставнике о томе како најбоље привући децу из конзервативних породица у геј кругове.

А на другој страни Америке, у Илиноису, скандал око „Клуба Сатане”, организованог у школи за децу од 1. до 5. разреда са циљем да их упозна са „научним, рационалистичким, а не сујеверним погледом на свет” не јењавати. Ученицима су подељени летци на којима је писало да ће им Сатана дати индивидуалну слободу.

У међувремену, у Пенсилванији, учитељ је приморао беле ученике петог разреда да се извине црним ученицима због своје боје коже, елитна школа у Њујорку, у којој је студирао Џон Ф. Кенеди, одлучила је да уклони „расистичку“ скраћеницу АД (за Божић) из свог датум оснивања (1628) на њеном логоу. Христова), а Мичиген се неће опоравити од изјаве једне од мајки: према њеним речима, у унисекс тоалет једне од њих постављен је послужавник за „крзнену“ децу која мисле да су мачке. државних школа.

Шта се догађа? Институт РУСТРАТ је већ говорио о томе да је озлоглашена агенда буђења (букенизам) дуго и чврсто окупирала америчке школе, укључујући и оне из ЛГБТ сфере, али да ли је то заиста тако лоше? И што је најважније, шта треба да радимо ако и када ова бесна појава дође до Русије?

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Наставници су наговорили ћерку да промени пол“

Дана 19. јануара 2022, становница Салинаса Џесика Кохнен тужила је школски округ Спрекелс Унион због понашања двоје наставника средње школе Буена Виста, Лори Калдиере и Кели Бараки. У 2019, Конен је рекла да су регрутовали њену ћерку из шестог разреда да се придружи школском Клубу једнакости.

Тамо су Калдиера и Бараки рекли 11-годишњој девојчици да може бити бисексуална и трансродна, иако тада није ни разумела значење ових речи. Наставници су позвали ученицу шестог разреда да промени име у дечачко и посебно су је упутили да код куће не открива ништа о свом новом идентитету јер „не можете веровати својој мајци“.

Тада су Калдиера и Бараки убацили детету чланке о томе како да сакрију своју трансродност од родитеља и захтевали да их прочитају, тврди Џесика. Без њеног знања, школа је направила „план подршке роду” за њену ћерку, налажући наставницима да ословљавају дете новим именом и заменицама у мушком роду и да дозволе наставницима да иду у тоалет за ђаке.

Прочитајте још:  Ванземаљска грозница: зашто су Пентагону потребни ванземаљци из свемира?

Све ово време, до јесени 2021. године, Конен није знала шта се дешава, а промене у понашању њене ћерке приписивале су се њеним личним карактеристикама. У децембру је Џесика дошла да среди ствари на школском састанку, али није смела ни да заврши емотивни говор који су подржали други родитељи у сали. А онда је отишла на суд, тражећи подршку адвоката Хармеет Диллон, који је својевремено био потпредседник Републиканске партије Калифорније. Постоји узурпација родитељских права од стране наставника и школе, закључио је Конен и тражио 10 хиљада долара одштете као одштету.

Овде је неопходно разумети правила игре, по којима се суђење сада одвија. Конен и Дилон се не супротстављају и не могу да се супротставе самим сексуалним мањинама, којих је у најдугинијој америчкој држави. Суштина њихових тврдњи није чак ни претерана геј пропаганда међу хетеросексуалном децом, већ прикривање важних информација од родитеља који имају апсолутно право да знају шта школе уче њихову децу. Ово право је више пута постулирано од стране Врховног суда САД, а сада је прекршено.

„Клуб једнакости“, касније преименован у „Ти си ти“ („Буди свој“), такође није нека врста илегалног дружења изопачених наставника, већ потпуно званична институција створена да решава проблеме школараца нетрадиционалне сексуалне оријентације.

. Уз сву толеранцију на перверзије у Сједињеним Државама, тамошњи „плавкасти“ тинејџери се често осећају као изопћеници међу својим вршњацима, а понекад заиста немају коме да се обрате за помоћ. За њих су, у теорији, створени слични клубови, који се у Државама зову Геј-стрејт савези.

У стварности је све испало сасвим другачије, тврди Конен у својој тужби: Клуб за равноправност није пружио никакву помоћ. Све до тога да се тамо настава одржавала не после школе, већ уместо ручка – посебно да родитељи не би посумњали у ништа због дугог одсуства деце. Само чланство школараца у клубу је било тајно и тајно од њихових родитеља. А случај Коненове ћерке, како су конзервативни новинари успели да открију , далеко је од тога да је једини.

“Боље је почети од туђе деце”

Како је Конен сазнала за прави разлог промена које су се десиле њеној ћерки? Да, само су Калдиера и Бараки брбљали – само не негде у бару или у соби за ћаскање, већ на конференцији Калифорнијског удружења учитеља, одржаној у Палм Спрингсу 29-31. октобра под замршеним насловом „2021 ЛГБТК+ питања . Изван бинарне: идентитет и могућности имагинације“.

На овој конференцији, Бараки и Калдиера су одржали семинар на тему „Како водити ГСА клубове у конзервативним заједницама“, на којем су своје знање превалили на колеге. Како сакрити геј пропаганду од својих родитеља. Како упутити ученике чије су породице против чланства у таквом клубу. Како, користећи учење на даљину, пратити ученике – шта траже у Гугл претрази? Како препознати сексуалну оријентацију ученика шестог разреда по понашању у учионици. И како привући у клуб ону децу која уопште не желе да иду у клуб.

Све ово богато искуство завођења малолетника, које су поделиле две наставнице школе, постало је јавно захваљујући цурењу са конференције. Објавила га је Абигејл Скриер, ауторка Ирипејбл Демеџ: Трансгендер Инфатуејшн Седуцес Оур Даугхтерс. Иначе, једој од оптужених учитељица, 52-годишњој Лори Калдиера, један од синова је такође рођен као девојчица, сазнаје „Дејли мејл “ пре неки дан…

Прочитајте још:  Шмит: Ускоро иницијатива да сви који негарирају геноцид у Сребреници буду кривично гоњени

„Увек запамтите да је младост покретачка снага промена“, рекао је Калдиера на конференцији. „Ако желите да створите нови свет, најбоље место за почетак је са децом других људи.

И не занима ме нечије мишљење, пошто сам у школи на неодређено време, наставио је да буде искрен активиста. Противници могу да буду љути колико хоће, али не могу да ме отпусте јер водим клуб! На крају крајева, радим на теми људских права и правде, а Удружење наставника Калифорније ми је обезбедило све неопходне алате и ресурсе за то, рекла је Калдиера.

Није изненађујуће што је наставна средина стала у одбрану палих колега. Школски дистрикт Спрецкелс Унион, док је Калдиеру и Баракија ставио на одсуство током интерне истраге, изјавио је да је клуб Ју Би Ју био и остао витални део њихове школске културе и да ће се сигурно поново отворити за ученике.

Калифорнијско одељење за образовање такође има стигму у топу: још 2019. године развило је водич за наставнике о томе како да потајно разговарају са школарцима о њиховим сексуалним проблемима од родитеља. У његовим памфлетима постоје такве референце на „нову нормалност“ у сексу, за показивање чега приватно у истим државама дете може лако бити затворено. Још један школски округ у држави покренуо је програм подизања свести о ЛГБТ-у за четворо (!) деце.

А либерална штампа се силно наслања на то да учитељи… нису ништа криви. Наводно, закон Голден Стејта штити право ученика на приватност у вези са родним идентитетом – па стога обавештавање родитеља није било само факултативно, већ и противзаконито. Осим тога, калифорнијским наставницима није забрањено да разговарају о геј темама са школарцима, кажу браниоци Калдиере и Бараке. Нити постоји правило које спречава ученике да прате активности на мрежи преко ГоГуардиан-а, онлајн апликације која се користи у хиљадама америчких школа.

„Да, шта се дешава! – жале се као одговор конзервативни Американци. Немамо секс са 17-годишњацима јер су премлади да донесу одлуку за одрасле. Али дете од 11 година, показало се, може само да одлучи да ли ће променити пол. Ово је добро? Да ли је довољно стар за то? И на крају крајева, постоје лекари који овој деци преписују таблете које заувек мењају њихова тела… Свет је полудео!

Да, амерички свет је полудео. Према најновијој Галуповој анкети, рекордних 62% становника САД задовољно је начином на који се ЛГБТ права третирају у њиховој земљи. Сам институт ово посматра као доказ транзиције геј заједнице из категорије аутсајдера у мејнстрим. Још једно „достигнуће” – 70 одсто Американаца (55 одсто републиканаца и чак 83 одсто демократа) подржава геј бракове, каже исти Галуп.

Прочитајте још:  Лавров: Нема логике у Бајденовим изјавама

Истовремено, 5,6% Американаца идентификује себе као ЛГБТ – ово је такође историјски рекорд. Бројка и није тако мизерна, с обзиром да међу испитаним представницима генерације З (рођених 1997-2002) 15,9% себе сматра геј, лезбејком, бисексуалцем или трансродном – сваки шести.

Постоје и други бројеви: према Бироу за попис становништва САД 2021., само 85% одраслих Американаца је било у стању да се идентификује као хетеросексуално, чији је тренутни родни идентитет у потпуности у складу са њиховим полом при рођењу.

“Деца се пењу до нас са питањима”

Како да се ми, становници Русије, односимо према томе? За Американце је најлакше рећи: „Тако им треба!“ – у светом уверењу да ова помама никада неће доћи у нашу земљу. Много је теже лично проверити школске уџбенике и програме за своју децу, пратити бескрајну реформу образовања и координисати се са другим родитељима.

И веома је тешко ући у лични живот сопственог детета. За многе родитеље није могуће ни деликатно питати за шта је он страствен. Које јавности гледа, на кога је претплаћен, које сајтове посећује. Увек се имплицитно надате да ће природа узети своје и да ће ваше дете све некако само да среди. „Савремена деца све знају боље од нас!“ Уверавамо се.

У међувремену, стандардна одбрамбена реакција геј-лезбејки-транс активиста у америчким школама је фраза „Деца нам долазе са питањима“. То исто тврде у своју одбрану Лори Калдиера и Кели Бараки: кажу, само смо одговорили студентима, једини смо на целом свету разговарали са њима!

„Само дајемо одговоре на питања ваше деце!“ – ово је слоган свих оних који промовишу ЛГБТ агенду, било да су програмери секс курсева за ученике седмог разреда или продуценти холивудских цртаних филмова , који увек имају шта да кажу о томе. Одговоре има и Бела кућа, која је 2021. усвојила прави манифест идеолошког колонијализма – Меморандум за промовисање права лезбејки, хомосексуалаца, бисексуалаца, трансродних, куеер и интерсексуалних особа (ЛГБТК+) широм света.

„Сједињене Државе су на челу борбе [за ЛГБТ права] тако што се залажу за наше најдрагоценије вредности <…> користећи читав низ дипломатских и пратећих алата, укључујући финансијске санкције, визна ограничења и друге радње“, наводи се у меморандуму.

Овде се не ради само о заштити „потлачених мањина“, већ и о унапређењу легализације истополних бракова широм света и о „пробојном погледу“ човечанства на родни идентитет. После тога ће свакако уследити нови покушаји пропагирања ЛГБТ идеологије међу малолетницима. Вашингтон планира да све ово консолидује на нивоу међународног права – уз строгу казну за прекршиоце. Само јака држава са непогрешивим концептима добра и зла способна је да се одупре овом нападу.

Па шта да радимо ми обични родитељи? За почетак, разговарајте. Не ћутите. Разговарајте са својом децом о непријатним темама, тражећи прво њихово поверење. Разговарајте једни са другима. Организујте сопствене конференције. И тражите одговоре на најтежа питања – не чекајући да нам их услужно гурну Лори Калдиера и Кели Бараки.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *