Швајцарска укида већину антиковид мера

0

(Фото EPA-EFE/LAURENT GILLIERON)

Швајцарска је објавила данас да укида готово све мере уведене у борби против ковида-19, и само ће до краја марта остати обавезно ношење маске у јавном превозу и здравственим установама и изолација оболелих.

Од сутра приступ продавницама, ресторанима и културним установама, просторима отвореним за јавност и за јавне догађаје поново је могућ без маске и потврде о ковиду, саопштио је Савезни савет (влада).

Обавезно ношење маске, осим у јавном превозу и здравственим установама, и препоруке за рад од куће такође се укидају, јавља Бета.

Укида се и обавезно добијање дозволе за велике манифестације, рестрикције везане за приватне сусрете као и рестрикције о капацитету у малопродајним радњама.

Према савезним властима епидемиолошка ситуација наставља да се развија позитивно у Швајцарској „захваљујући високом имунитету становништва” и „преоптерећеност здравственог система је мало вероватна, упркос и даље јаком циркулисању вируса”.

Влада је закључила да су према томе за њу испуњени услови за брзу нормализацију друштвеног и економског живота.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Швајцарска са око 8,6 милиона становника забележила је готово 12.530 умрлих од ковида-19 од почетка пандемије што је више од 144 умрлих на 100.000 становника. Готово 69 одсто становништва је поптпуно вакцинисано.

Политика

Бонус видео:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *