Москва тражи јаче обезбеђење за амбасаду у Подгорици, Захарова подсећа на објаву украјинског конзула

0

фото: © Министерство иностранных дел Российской Федерации

Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова је рекла да је руска амбасада у Подгорици упутила ноту Министарству спољних послова Црне Горе са молбом да појачају обезбеђење око зграде руског дипломатског представништва у случају да дође до провокација 19. фебруара за када је планирана манифестација у знак подршке Украјини.
Она је на свом телеграм каналу скренула пажњу и на то да је конзул Украјине у Подгорици Михаило Шматов објавио пост на Фејсбуку са хаштагом #Русија мора бити уништена#, али да га је после неколико сати уклонио.
Конзул у посту обавештава да се организује „Марш јединства“ у суботу у Подгорици у 12 сати и позива грађане Црне Горе да се одазову и у што већем броју подрже Украјину.
Подсетимо, Запад месецима неосновано оптужује Русију да намерава да изведе инвазију на Украјину. Последњих дана и медији и политичари су спекулисали о датуму почетка напада, али се ништа од тога није догодило. У међувремену, у Украјину су се слиле тоне западног наоружања и војне технике.
Спутњик
Бонус видео
https://youtu.be/uu-Ur88eHs8

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *