Владимир Пребирачевић: Русија је у приправности и спремно чека

0

НМ ДНР (Фото: РИА Новости)

Месецима траје оркестрирана хајка америчких и европских медија на Русију. Све време се лицитира са датумом почетка рата па се ишло чак дотле да су неке агенције поставиле камере у Кијеву очекујући колоне руских тенкова како улазе у престоницу Украјине.

Толико су западни лидери оптимистични у том случају да су наложили синхронизовано повлачење дипломатских представника и особља, препоручили својим грађанима да до назначеног датума руске инвазије изађу из Украјине па чак у крајњем моменту својих фантазија повукли и своје војнике и инструкторе на запад Украјине а који су ту били да храбре несрећне Украјинце да је за њих рат са Русијом јако добар и користан. Користан је за све друге осим њих. А колико американци верују у украјинску војску може се видети баш по тој бежанији на запад уплашени од својих сопствених измишљених инвазија.

Врхунац специјалног рата и хистерије коју су спроводили западни медији а који су се базирали на пророчанствима заинтересованих политичара и центара моћи на западу а свакако не на обавештајним подацима својих служби био је фамозни 16. фебруар који прође а Русија не направи инвазију. Шта сад?

Русија која чврсто држи своју границу под контролом јесте спремна да у сваком тренутку заштити руско становништво на територији Донбаса од могућег похода украјинске војске по сценарију Операције Олуја из Хрватске када је извршено етничко чишћење 250 000 Срба уз помоћ НАТО а посебно америчких инструктора. Русија на основу тог искуства неће дозволити реализацију тог сценарија.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У Европи се налази огроман број војника и војних ефектива нападачког карактера под контролом Американаца док Европљани немо гледају и раде шта им се каже из англосаксонске ратне кухиње који због свог поданичког односа раде све што се од њих тражи иако је све то на њихову штету.

Прочитајте још:  Одликован амбасадор САД у БиХ: Прети Србима, а за Бајдена "изврсно обавља своју дужност"

Америка која полако губи конце у геополитичкој арени где више није у ситуацији да Русију понижава али ни Кину више не може да испрати која стрпљиво чека а при том све време расте на сваком плану.

Русија неће прва напасти на Украјину јер нема ни један разлог за то и има право да своју војску размешта било где на својој територији док се америчка војска налази у свим земљама које се граниче са Русијом и уствари су права претња миру и стабилност. Америка под паролом демократије и људских права изазива ратове и нестабилности широм света. А то је могло док је била једина сила и док је самовољно одлучивала шта је демократија, ко је добар да буде негде на власти а ко крши људска права. Видели смо да се у истим случајевима различито понашају у складу исључиво са својим интересима. То још увек може са малим земљама али и то све мање и мање. Рата у Украјини неће бити уколико Украјина не крене у офанзиву на Донбас и то је јасно као дан.

А данас је почело јаче гранатирање на положаје и цивилне циљеве у Донбасу. У данима који су пред нама све ипак зависи само од Украјине.

Владимир Пребирачевић,директор Српско-руског центра “Мајак”

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *