Снажна екслозија испред зграде Владе ДНР у Доњецку, почела евакуација становништва, чују се канонаде

0

(фото:Политнавигатор)

Вечерас је у Доњецку експлодирао аутомобил , преноси ПолитНавигатор позивајући се на локалне изворе.

“Вечерас око 19:00 (московско време-прим.аут) дошло је до експлозије аутомобила на паркингу испред зграде Владе. Припадници Министарства за ванредне ситуације изашли су на лице места. Из ресора су позвали становништво на смиреност, али су истовремено апеловали на опрез и на избегавање непотребног кретања по граду”- наводи овај извор.

 

Војни командант Семјон Пегов објавио је видео-снимак са лица места. Према његовим речима, аутомобил припада Денису Синенкову, шефу НМ ДНР.

„Аутомобил је дигнут у ваздух, судећи по аутомобилу, експлозија је била заиста снажна. Буквално 100 метара од зграде Владе.“, коментарише инцидент војни командант.

 

Подсетимо, нешто раније су лидери ДНР и ЛНР позвали становништво Република на евакуацију у Русију, због могуће офанзиве Оружаних снага Украјине. Деца без родитеља из Доњецка већ су евакуисана на територију Русије, а у 20:00 најављена је евакуација становника Красног Луча из ЛНР. Припадници Министарства за ванредне ситуације Русије већ се налазе у Ростову на Дону где дочекују избеглице из Донбаса.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

 

Подсетимо, у току ноћи и јутра украјинске снаге су покушале неколико пута да изврше напад на Донбас. У раним јутарњим сатима спречена је диверзија и хемијска катастрофа у фабрици хемијских једињења у Горловци.

У моменту док пишемо овај текст станивници Луганска саопштавају да се у самом граду чују канонаде из правца окупираног насеља Счастје.

 

В.Т./Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *