Настављено цепање Патриотског блока, због споразума Двери- Жика Гојковић

0

FoNet Aleksandar Barda

Српски покрет Двери и Покрет за обнову краљевине Србије прикупили су неопходне потписе за парламентарну изборну листу још у петак, али у овој коалицији кажу да ће она бити предатиа Републичкој изборној комисији најкасније у понедељак.

Листа ће се звати Бошко Обрадовић – Српски покрет ДВЕРИ-ПОКС – Милош Парандиловић – Патриотски блок за обнову Краљевине Србије. Први на листи биће лидер Двери, а други председник ПОКС-а.

Према речима Жике Гојковића, на листи ће региони бити равномерно заступљени.

“Без икакве сумње ми ћемо направити добар резултат, јер смо ми тај трећи пут, пут удружених Патриотско-монархистичких снага, који је једнако удаљен од ове власти, као и од свих оних организација које су представљале прошлу власт. Сада само распарчане у неколико углавном левичарских блокова, покушавају да обману бираче, потцењивајући њихову интелигенцију, верујући да су бирачи заборавили све оно лоше што су радили, док су били на власти. Време је да и једни и други оду у политичку пензију, а да неки други дођу на власт, који никада нису имали ту прилику”, истиче Гојковић.

Пред саму предају изборне листе Патриотски блок напустили су неки покрети и појединци и то због “непринципијелног договора Обрадовића и Жике Гојковића, кога сматрају “Вучућевим човеком”. Последњи је из тог блока изашао професор Душко Кузовић, који је био кандидат за градоначелника Београда ове коалиције. Он наводи да је Жика Гојковић у Патриотски блок укључен сходно одлуци „Двери“, а супротно ставу, како каже, већине чланица блока.

„О снажним везама организације ‘ПОКС’ са владајућим режимом у Србији (против кога се искрено боримо) српски народ зна, руководство Српског покрета Двери зна, знају сарадници у организацији коју представљам, као што зна и моја маленкост – та чињеница се не може ингнорисати“, навео је Кузовић и додао да му је част што је планиран за место кандидата за градоначелника Београда, али да није у могућности да стане пред своје суграђане, грађане Београда, да их позове и поведе на активности против режима и да игноришем ту непобитну чињеницу.“

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Мигранти изболи Србина код Битеф театра, у тешком је стању, медији ћуте!

Патриотски блок из истих разлога први је напустио Државотворни покрет Слободана Самарџића, који је због изиграног договора доведен у ситуацију да не неће учествовати на предстојећим изборима, а потом је Патриотски блок напустила и Српска слога.

Из Српске слоге поручују да су Двери самовољно, без консултација са члановима Патриотског блока, прекршиле споразум и одлучиле да анулирају све чланове коалиције и направе званични коалициони споразум са ПОКС-ом, односно са обе фракцијем, поцепаног ПОКС-а.

“А сви знамо да је ПОКС, део организованих СНС плаћеника за излазак на изборе. Обрадовић, је својим делима и одлукама угрозио постојање и излазак на изборе чланова Патриотског блока, мислећи да ако нас доведе пред свршен чин ми ћемо прихватити тај његов споразум“, истичу у Српској слози, упоређујући га са Вучићем.

На питање да ли и даље постоји Патриотски блок, Обрадовић каже да не само да постоји већ је и додатно оснажен ПОКС-ом и другим родољубивим и антиглобалистичким организацијама које свакоодневно приступају.

Упитан да ли је прекршио коалициони споразум и изиграо остале коалиционе партнере у Патритском блоку, лидер Двери каже да то није тачно, јер никакав коалициони споразум није ни постојао, нити је могао постојати пре расписивања избора.

„ Двери су већ месецима стожер сабирања патриотских снага, и тај наш заједнички Патриотски блок из дана у дан је све шири и све јачи, и представља јасну идејну, вредносну и персоналну алтернатива како садашњој тако и повратку на бившу влас“, истиче саговорник Данаса.

Упитан да прокоментарише тврдње дојучерашњих коалициних партнера да они не желе новог Вучића уобличеног у Бошку Обрадовић, лидер Двери каже да сви који га знају, знају да је супротност Вучићу, осим у енергији коју улаже у политички рад.

Прочитајте још:  Мигранти продају хуманитарну помоћ по пијацама: Где је комунална милиција?

„Важнија вест је да је Вучићево време прошло, да је он уморан и излизан и да се ускоро повлачи. Време је за разговор о Србији после Вучићевог пада“, поручује Обрадовић у изјави за Данас.

Данас

Бонус видео:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *