Извештај: ЦДЦ је сакрио податке о корони од Американаца да би „спречио неодлучност о вакцинама“

0

(Photo Illustration by Pavlo Gonchar/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

Њујорк Тајмс је прошлог викенда известио да је ЦДЦ одлучио да не објави огромне количине података о КОВИД-у, уместо тога их држи у тајности, јер се плаши да би те информације изазвале „колебљивост у вези са вакцином“ у америчкој јавности, преноси Самит Њуз.

У извештају се наводи да сакривени подаци укључују информације о бустер дозама, хоспитализацијама, анализама отпадних вода, као и критичне информације о КОВИД инфекцијама и смртним случајевима разврстаним према старости, раси и статусу вакцинације.

Оправдање за задржавање информација? Страхују да ће подаци бити „погрешно протумачени“ и довести до „оклевања у вези са вакцином“, наводи се у извештају.

Другим речима, није се уклапало у причу да се сви морају вакцинисати и примити бустер дозу без обзира ко су и каква је њихова ситуација.

У извештају се наводи:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Кристен Нордлунд, портпаролка ЦДЦ-а, рекла је да агенција споро објављује различите токове података „јер у суштини, на крају дана, још увек није спремна за ударни термин“. Она је рекла да је “приоритет агенције приликом прикупљања било каквих података да се осигура да су тачни и применљиви”.

Аххх, плебс није спреман да сазна истину.

Други разлог је страх да би информације могле бити погрешно протумачене, рекла је госпођа Нордлунд.

Прочитајте још:  Од почетка пандемије Вол стрит добио 56 нових милијардера

Подаци се држе у тајности више од годину дана, наводи се у извештају:

…Ц.Д.Ц. рутински прикупља информације откако су вакцине против ковида први пут уведене прошле године, рекао је савезни званичник упознат са тим акцијама. Агенција је оклевала да те бројке објави, рекао је званичник, јер би се могле погрешно протумачити као да су вакцине неефикасне.

Васељенска

Бонус видео:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *