Протест радника Поште у Земуну, сутра скуп у Таковској

0

(фото:Нова економија)

Запослени у Пошти Србије, у Земуну, одржали су испред пословнице у Главној улици протест упозорења незадовољни условима рада. Њихов основни захтев је повећање плата од најмање 17 одсто. Стефан Митровић, представник радника Поште Србије, казао је да ће у среду одржати и протест испред поште у Таковској улици, где је седиште компаније.

Ако вам наредних дана пошиљке не стигну на кућну адресу, а живите у Земуну, знајте да су поштари обуставили рад. Пре тога, овог јутра, одржали су протест упозорења у земунској Главној улици.

О томе који су остали захтеви, осим повећање плата, Митровић каже:

“Под хитно тражимо трансформацију уговора, имамо људе који су ангажовани по основу уговора о привремено-повременим пословима, треба их превести на уговор на одређено време. Људе који су две или више година ангажовани по основу уговора на одређено време, под хитно превести у стални радни однос, односно на неодређено време.

Митровић каже и да се инсистира на исплати зарађене добити.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“По неким незваничним подацима, имамо добит од неких четири милијарде за 2022. годину. Тражимо и исплату солидарне помоћи за најугроженије, са примањима испод 50.000 динара нето, то је постојало у анексу уговора из 2019. године, колективно за Пошту, исплата једнократне помоћи од 20.000 динара.

Према његовим речима, те захтеве су тражили и у октобру прошле године, и додаје – нико им није одговорио до данас.

“Просто, тражимо нешто што нам припада по закону и по папиру. Окупили смо се овде, ово је само Земун, сутра смо у 7.30 сати испред Таковске, испред седишта предузећа. Доћи ће ови људи, колеге, ово су вредни, радни људи, хоће да за своје породице обезбеде живот” – рекао је Митровић.

Прочитајте још:  Протест станара Блока 8 због „наказе“: Весићу не верујемо ни како се зове

А на питање да ли су пред овај протест разговарали са надлежнима, каже:

“За овај протест нисмо, прошле смо разговарали са актуелним пословодством. Добили смо усмене гаранције да ће бити боље, после 12 месеци не да није боље, него је из дана у дан све горе…Данас су дошли људи у пристојном броју, нас 70-ак, препознали су људи тренутак, велико је незадовољство. Договорили смо се да анимирамо колеге и колегинице из осталих организационих јединица, а како бисмо се сутра окупили испред Таковске.

Н1

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *