Бајдену предложени жестоки сајбер-напади против Русије – од искључења струје до паралисања железнице

0

(Фото EPA-EFE/Samuel Corum)

Америчке обавештајне агенције представиле су америчком председнику Џоу Бајдену више опција за извођење масивног сајбер-напада, којим би „омели Русију да настави операције у Украјини”, рекла су четири извора телевизији Ен-Би-Си њуз.

Према њиховим речима, Бајдену је понуђено да буде употребљено америчко сајбер-оружје „до сада невиђених размера”.

Коначна одлука, како су рекла два америчка обавештајна званичника, још није донета., преноси Танјуг.

Међу опцијама које се помињу су ометање интенет конекције широм Русије, искључивање електричне енергије и ометање рада железнице, како Русија не би могла да снабдева своје снаге.

„Можемо да урадимо све – од успоравања возова, до њиховог испадања из шина”, рекао је један од извора.

Бајден и лидери Г7: Нови разорни пакети санкција

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Амерички председник Џозеф Бајден рекао је данас да су се лидери Групе седам индустријализованих земаља света (Г7) сагласили да крену напред у вези са „разорним пакетима санкција” и другим економским мерама како би се Русија сматрала одговорном за напад на Украјину.

„Јутрос сам се састао са својим колегама из Г7 да разговарамо о неоправданом нападу председника Путина на Украјину и договорили смо се да наставимо даље с разорним пакетима санкција и других економских мера како бисмо Русију позвали на одговорност”, навео је Бајден на Твитеру, преноси агенција Ројтерс.

Лидери Г7 снажно су раније данас осудили „инвазију Русије на Украјину” и најавили увођење оштрих и координисаних економских и финансијских санкција Москви, пренео је Танјуг.

Они су у заједничкој изјави после онлине састанка навели да је руски председник „поново изазвао рат на европском континенту” и оценили да је Путин стао на „погрешну страну историје”, преноси Си-Ен-Ен.

Прочитајте још:  С-400 и Искандери пребачени у Минск повећаће ефикасност заједничке ПВО

Политика

Бонус видео:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *