ДУХ, ОДРУБЉЕНА ГЛАВА И САМОУБИСТВО СУ ПРОКЛЕТСТВО ХОЛИВУДА: Ово су ЈЕЗИВЕ приче које се везују за симбол ЛОС АНЂЕЛЕСА

0

(фото:Профимедија)

Знак “Холивуд” постављен на брдо изнад Лос Анђелеса 1923. године, и представља заштитини знак овог града. Готово да не постоји млади глумац који не сања о Холивуду.

Иако ова слова асоцирају на гламур, раскош и славу, она крију језиве приче, за које мало ко зна.

Све је почело само девет година након њиховог постављања, када је млада глумица Милисент Лилијан Ентвисл, познатија као Пег, извршила самоубиство 1932, године, скочивши са слова “Х”.

Пег је рођена у Великој Британији 1908. године. Била је позоришна глумица и комичарка, а у Холивуд је дошла да окуша срећу, и изгради филмску каријеру.

Са само 19 година удала за колегу Роберта Кита, али су се развели две године касније. Као разлог развода глумица је тада навела окрутност и превару и тврдила је да јој Роберт није рекао да је већ био у браку из ког има шестогодишњег сина који је касније постао глумац – Брајан Кит.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Након тешког развода, Пег је имала проблема. Једног данда поздравила се са ујаком ком је рекла да иде код пријатељице. Она се тада заправо упутила на брдо Ли на ком се налази знак “Холивуд”, а који се, према њеном мишљењу, ругао свима попут ње, пише ” Винтејџ Њуз”.

Она се попела на слово “Х” и са њега скочила у смрт. Полицијска станица у Лос Анђелесу је 18. септембра примила анониман позив од једне жене која је рекла како је пронашла женске ципеле, јакну, торбицу и нешто што личи на опроштајно писмо.

Прочитајте још:  Ако извршим "самоубиство", знајте да нисам: Маск упозорио да не размишља о суициду

“Бојим се, ја сам кукавица. Жао ми је због свега. Да сам ово учинила пуно раније, могло је бити мање боли. П.Е “, писало је у писму, а касније је утврђено да тело припада двадесеттрогодишњој глумици.

Проклетство слова “Х”

Након њене смрти кренуле су бројне језиве приче. Људи тврдили како су у близини знака “Холивуд” виђали дух жене у белом како изгубљено лута брдом или лебди изнад тла, а познато је да је кобне ноћи Пег на себи имала белу хаљину.

Други су тврдили како су видели магличасту приказу како се пење на слово “Х” и онда пада са њега, а пре него што дотакне земљу, нестаје.

Легенде о несрећној глумици отишле су толико далеко да неки нипошто ноћу не желе да прођу поред овог знака, а ловци на паранормалне ствари често истражују место на којем се она, наводно, појављује обучена у бело.

Глава у кеси

Иако је Пег била једина која је себи одузела живот са овог знака, њено тело није било једино које је пронађено поред слова “Х”.

Наиме, један пролазник који је туда шетао пса 2012. године угледао је нешто чудно на свом путу. Испоставило се да је пронашао одрубљену главу која је била замотана у обичну пластичну кесу из продавнице.

Након дуге истраге, полиција је утврдила да је жртва шездесетогодишњи Харви Меделин, којег је убио његов тада четдесетогодишњи дечко Габриел Карпос Мартинез, наводно након што је сазнао да Харви намерава да га остави.

Мартинез је ухваћен тек 2014. године, али никада није објаснио зашто је раскомадао његово тело, као ни где је остатак. 2015. је осуђен на 25 година затвора.

Прочитајте још:  Египат предао захтев за придруживање БРИКС-у, спрема се и Иран

Курир

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *