Након гранатирања ракетама Град, цивили рањени у Доњецку

0

Бомбардовање Доњецка вишецевним ракетним системима „Град“ довело је до рањавања цивила, известио је у петак градоначелник Доњецка Алексеј Кулемзин.

„Доњецк је поново под ватром украјинских казнених експедиција. Као резултат бомбардовања вишецевним ракетним системима „Град“, цивили су рањени у централном делу Кујбишевског округа“, написао је он на свом Телеграм каналу.

Раније у петак, представници Доњецке Народне Републике (ДНР) у Заједничком центру за контролу и координацију прекида ватре (СЦКК) пријавили су једног рањеног цивила у Кујбишевском округу града.

17. фебруара ситуација дуж контактне линије у источној Украјини се погоршала. Према мисији ДПР-а у ЈЦЦЦ-у, током девет дана ескалације, украјинска војска је гранатирала територију републике 522 пута, укључујући 408 пута уз употребу тешког наоружања. Укупно је испаљено 6.748 јединица муниције различитог калибра. Бомбардовање је резултирало жртвама међу цивилима.

Током данашњих напада на ДНР погинуо је један цивил у Петровском рејону Доњецка, још један је рањен током украјинског напада на продавницу а у Докучаевску су рањене две жене од којих је једна представник Министарства за ванредне ситуације ДНР.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

 

Васељенска

Бонус видео

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *