(фото:Новости.орг)

Руске трупе су се искрцале у Николајев, почела је пуцњава. Одговарајући видео снимци објављени су на друштвеним мрежама у петак, 25. фебруара.

Према доступним информацијама, слетање је извршено на територију 61. погона у микроокругу Салт. Примећена су најмање два хеликоптера.

Летелице су примећене иза Николајевског универзитета за бродоградњу, у области Темвод.

Начелник Николајевске регионалне државне управе Виталиј Ким најављује “нормализацију ситуације”. Украјинска војска контролише ситуацију.

У међувремену, у Николајеву су одлучили да подигну мостове на неодређено време.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Такође је постало познато да је руска авијација напала положаје у близини Снагирјовке, Николајевска област. Четири војника Оружаних снага Украјине су повређена.

“Постоје информације о четири рањена војника. Према прелиминарним подацима, међу цивилним становништвом нема губитака и повређених. У току је прецизирање информација о оштећењима градске инфраструктуре. Молимо становнике града да остану у склоништима или код куће и не изађите напоље. Нема страних трупа на територији УТЦ Снигиревскаја!” – стоји у саопштењу украјинске војске.

У граду нема струје, оштећен је водовод.

Раније је објављено да је украјинска војска изгубила контролу над прелазом за Херсон. Антоновски мост је заузет после жестоких борби.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *