Лидер ДНР се обратио становницима Краматорска, Славјанска и Мариупоља

0

Денис Пушилин (Фото: РИА)

Лидер ДНР Денис Пушилин обратио се становницима окупираног  Краматорска, Славјанска, Артемовска, Мариупоља и упозорио их на страшну провокацију коју припремају Оружане снаге Украјине – масовно гранатирање стамбених насеља са Градова.

„Према обавештајним подацима Доњецке Народне Републике, украјинске оружане формације планирају у блиској будућности да изведу масовне нападе из Градова и другог тешког наоружања на стамбена насеља Краматорск, Славјанск, Артемовск, вероватно Мариупољ и друга насеља Донбаса. које тренутно још увек контролише Украјина.

Сврха овог злочина је оптуживање за гранатирање, уништавање стамбених објеката и инфраструктуре, могућу смрт људи из јединица република и Русије.

Молимо становнике ових насеља да се склоне у склоништа, да предузму све могуће мере безбедности у циљу очувања живота и здравља.

Својим суграђанима сматрамо целокупно становништво у границама бивше Доњецке области: гласали сте 2014. за независност Доњецке Народне Републике и сваки нам је живот вредан!“ — рекао је шеф ДНР.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *