ФСБ: Спречен терористички напад у рејону Калуге

0
фсб

фсб

ФСБ је спречио терористички напад у Калушкој области, који се припремао по налогу милитаната терористичке организације Исламска држава (ИС) забрањене у Русији. Ово је саопштено ТАСС-у у Центру за односе са јавношћу ФСБ.

„ФСБ Руске Федерације спречио је терористички напад на један од објеката и против припадника полиције у Калушкој области. Као резултат предузетих мера, приведен је држављанин једне од земаља Централне Азије, који га је обучавао у правац милитаната међународне терористичке организације ИС забрањен у Руској Федерацији“, саопштио је ФСБ.

Компоненте за импровизовану експлозивну направу, експлозив и подмуниција одузете су у скровишту у непосредној близини адресе становања коју је притвореник изнајмио. У његовом мобилном телефону пронађена је преписка са припадницима терористичких структура која разоткрива његове злочиначке намере. „Притвореник је дао признање“, додаје ФСБ.

Васељенска

Бонус видео

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *